La Liga

Piqué góljával nyert a Barcelona

A Villarreal otthonában tudott nyerni a Barcelona 1-0-ra Gerrard Piqué góljával a Primera División 30. fordulójában, ezzel pedig 8 pontra növelte előnyét a Real Madriddal szemben a bajnoki táblázaton.

Remekül kezdték a hazaiak a mérkőzést, Guiseppe Rossi és Santi Cazorla tarthatatlan volt a Barcelona védőinek. Az olasz csatár a 12. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, de Víctor Valdés könnyedén védett.

Piqué gólöröm - Fotó: AFP
A játékrész egyharmadára azért a vendégek is megmutatták, miért vezetik a bajnokságot, David Villa lőtt 20 méterről, a Villarreal kapusa, Diego López azonban hárította a lehetőséget. Az első félidő egyáltalán nem volt durva, mégis Dani Alvest és Javier Masceranót is hosszasan kellett ápolni. Az argentinnak felszakadt a bőr a combján, de folytatni tudta a játékot.

Ibrahim Afellay állhatott a labda mögé a 43. percben egy katalán szabadrúgásnál, de a fiatal holland nem találta el a kaput. Látványos, szép játék jellemezte az első 45 percet, gólt azonban nem látott az El Madrigal közönsége.

Fordulás után Josep Guardiola támadóbbá alakította csapatát, Seydou Keita helyére Lionel Messit küldte be a katalánok trénere. Nem is kellett sokat várni a Barcelona vezetésére, de ezúttal nem csatár talált be.

Sergio Busquets csúsztatott meg egy szögletet a 67. percben, Gerrard Piqué pedig teljesen üresen maradt, mellel maga elé tette majd jobbal a felső sarokba bombázott (0-1).

Ez volt a védő második gólja az idényben.A gól után kényszerűségből feljebb tolta védekezését a Villarreal, ami a vendégeknek megadta a lehetőséget, hogy egy gyors góllal végleg eldöntsék a három pont sorsát. Borja Valero végezhetett el szabadrúgás a 80. percben, de nem találta el a Barcelona kapuját. A másik oldalon Messi tekert kapura, de Lopez kapus a levegőben úszva kiütötte a rövidbe tartó próbálkozást.

A 87. percben Cazorla egyenlíthetett volna, de Valdes hatalmasat védett. A hazaiak remekül játszottak, de a Barcelona egy góllal jobb volt, így a vendégek nyerték a mérkőzést. A katalánok 8 ponttal vezetik a tabellát a második Real Madrid előtt.

Primera División, 30. forduló:

Villarreal-Barcelona 0-1 (0-0)

gólszerző: Piqué (67.)