Miami tenisztorna

Nadal lesz Djokovic ellenfele a döntőben - videó

  • VNA

Rafael Nadal jutott be másodikként a Miamiban zajló férfi torna döntőjébe, miután két játszmában győzte le Roger Federert.

Federer és Nadal - Fotó: AFP

A spanyol Rafael Nadal sikerét hozta a gigászok csatája a Miamiban zajló férfi tenisztorna elődöntőjében. A világelső ugyanis 6-3, 6-2 arányú sikerével jutott túl a tornát korábban kétszer is megnyerő svájcin. Nadal ezzel 4-4-re javította kettőjük mérlegét a kemény pályás tornákat tekintve, az USA-ban vívott meccsek vonatkozásában pedig 2-1-es előnyre tett szert. „Összességében nagyon jól játszottam az egész mérkőzésen, de különösen az első játszmában voltam kiemelkedő.” – nyilatkozta Nadal a mindössze 78 percig tartó találkozó után.

Nadal az első játszmában sebezhetetlen volt az adogatásai mögött, hiszen 18 labdamenetből 16-ot megnyert. Emellett fogadóként is remekelt, hiszen mindkét bréklabdáját kihasználta, így alig 34 perc elteltével 6-3-ra hozta az első játszmát. Bár a key biscayne-i stadion közel 15.000 nézője többször is „Roger, Roger” kiáltásokkal buzdította a svájci klasszist, Federer nem igazán tudta megtalálni a ritmust, a második szett elején meglévő bréklabdáit sem tudta kihasználni. „Voltak ugyan halvány esélyeim, de Rafa ellen ez nagyon kevés. Végig kapaszkodnom kellett utána, ami ezúttal nem sikerült. Ma nem játszottam jól, sajnos” – búslakodott a mérkőzés után a svájci, aki ellen Nadal most már 15-8-ra vezet az örökmérlegüket tekintve.

A torna döntőjében Nadalra nem vár könnyű feladata, hiszen az a Novak Djokovic lesz az ellenfele, aki 2011-ben (23 meccsen, összességében pedig zsinórban 25 találkozón) még veretlen. Érdekesség, hogy ezzel a találkozóval egyben megismétlődik a közelmúltban Indian Wellsben rendezett torna fináléja is, ahol a szerb győzött. Utoljára ilyenre 16 éve volt példa, 1995-ben az Andre Agassi – Pete Sampras páros  megosztozott egymással a két finálén, Sampras győzött Indian Wellsben, míg Agassié lett a Miamiban rendezett torna.