NB I

Meglepetés Szolnokon, csak egy pontot ért Alves gólja

André Alves hiába rúgta be 18. gólját a szezonban, ez csak egy pontra volt elég a Videotonnak a derekasan küzdő Szolnok otthonában.

Andre Alves gólöröme - vidi.hu

Az éllovas az utolsó helyezetthez látogat, ez papíron egyértelmű vendéggyőzelmet jelenthet.

Ahogy a pálya talaját nézem, itt komoly futballra nemigen lesz lehetőség. Alkalmazkodnunk kell hozzá, de nehézséget jelenthet, hogy nem feltétlen tudjuk a saját játékunkat játszani” – nyilatkozta dr. Mezey György a találkozó előtt.

Próbálunk egy olyan csapatot kialakítani, akik hazai pályán a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt. Kapaszkunk, megpróbáljuk azt a játékot átmenteni, amit a Kecskemét ellen mutattunk. A leendő bajnokcsapat jön hozzánk, nagy részben a Videotonnál lesz a labda, próbáljuk lezárni a veszélyes területeket” – fogalmazott Simon Antal, a hazaiak szakvezetője.

Az első negyedórában nem történt sok minden a pályán, aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Szolnok. Fitos indította remek a bal oldalon kilépő  Vukomanovicsot, aki az alapvonal közeléből középre adott, a hosszú oldalon érkező Zsolnai pedig az üres kapu bal oldalába lőtt (1-0). A 19. percben tovább növelhette volna előnyét a hazai együttes, Remili majd’ 40 méterről lőtt szabadrúgásból, de Bozsovics védeni tudott. A 24. percben Zsolnai passzolt Fitosnak, aki a 16-os vonaláról centikkel lőtt a kapu bal alsó sarka mellé. A 33. percben aztán szerencsés körülmények között egyenlített a Videoton: A visszafutó Djurovics rúgta el a labdát kapusa elől, de pechére az éppen Alveshez, aki 18 méterről az üresen maradt kapu bal alsó sarkába gurított (1-1). Az első félidő vége előtt még egy kontra során Alves indította a félpályánál meglóduló Lencsét, aki elfutott a jobb oldalon, majd a 16-oson belül egy cselt csinált, de lövésébe beleléptek a védők. Az első félidő meglepően kiegyenlített volt a találkozó, a Szolnok nem játszik alárendelt szerepet.

A második játékrész első percei hasonlóan teltek, mint az elsőé: egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, csak birkóztak egymással a mezőnyben. Egy óra elteltével  Fitos szöktette az egyedül kiugró Remilit, aki elől a kifutó Bozsovics a 16-oson kívül fejjel mentett. A második játékrészben megpróbált frissíteni a mindkét szakvezető, Mezey György negyedórával a vége előtt már mindhárom cseréjét kihasználta, de a játékon ez nem látszott meg. Tulajdonképpen az a fura helyzet állt elő, hogy a hazaiaknak kellett volna a jobban a három pont, a listavezető pedig a döntetlennel is közelebb került volna a bajnoki címhez. Az eredmény azonban nem változott, így a sereghajtó meglepetésre pontot szerzett a bajnokesélyes ellen.

NB I 21. forduló

Szolnok-Videoton 1-1

Gólszerző: Zsolnai (15.) ill. Alves (33.)