Birkózó Eb

Lőrincz Tamás bejutott az elődöntőbe

  • MTI

Lőrincz Tamás bejutott az elődöntőbe a dortmundi birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján, melyen a kötöttfogásúak négy súlycsoportjában zajlanak a küzdelmek.

A 2006-ban Eb-győztes magyar a 16 között kezdett, s két szoros menetben (1-0, 1-0) verte a tavaly vb-harmadik, Pekingben egy súlycsoporttal lejjebb olimpiai ezüstérmes azeri Vitalij Rahimovot. Ezt követően a török Abdulsamed Gunalt is búcsúztatta, mégpedig három szakaszban (3-0, 0-4, 2-0). Az elsőben megemelte ellenfelét, a másodikban büntetőpontokat kapott a parterhelyzet nem korrekt biztosítása miatt, s szabálytalanul bele is fogott egy akcióba, a harmadikban pedig "lecsavarta" a törököt.

A kínai fővárosban olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltánnak már a legjobb 16 közé kerülésért is szőnyegre kellett lépnie. Ezen a finn Tuomas Henrik Tarino legyőzésével (0-2, 1-0, 1-0) jutott túl, majd a következett a 2010-es világbajnok bolgár Hriszto Dijanov Marinov, akitől három menetben (2-0, 0-1, 0-1) kikapott.

Az ötszörös vb-ezüstérmes, Eb-első Deák Bárdos Mihály az olasz Daniele Rocci Ficara tusolásával jutott el a nyolcaddöntőbe, ahol a bolgár Ivan Sztojanov Ivanovval csap össze.
Az 55 kilós Borsos Dávid, aki a februári műtéte után ezúttal még nem versenyző Módos Péter helyén szerepel, az első mérkőzésén vereséget szenvedett a norvég Thomas Andresen Ronningentől (0-3, 0-1), így már a nyolcaddöntőbe sem jutott be, később pedig ki is esett, mivel legyőzője nem menetelt el a döntőig.