Bundesliga

Hajnal gólja döntetlent ért Brémában

A Werder Bremen otthon játszott 1-1-es döntetlent a Stuttgart ellen a Bundesliga 28. fordulójában, Hajnal Tamás góljára Torsten Frings válaszolt. Remek második félidőt produkálva győzött a listavezető Dortmund, nyögvenyelősen tartotta otthon a három pontot a Bayern München a Mönchengladbach ellen.

Hajnal fut a labda után - Fotó: www.ad.vfb.de
Hajnal Tamás a kezdőben kapott helyet a vendégeknél. Ettől függetlenül brémai helyzettel indult a mérkőzés, Marko Marin veszélyeztetett, de Ulreich, a hazaiak kapusa nagy védést mutatott be.

A 13. percben aztán előnyhöz jutottak a vendégek méghozzá Hajnal góljával. Egy baloldalról érkező beadást Pavel Pogrebnyak fejelt kapura, Tim Wiese védett, de a labda kipattant a német hálóőrről épp a magyar középpályás elé, ő pedig már nem hibázta el (0-1).

Két perccel később a Werder legaktívabb játékosa, Marin egyenlíthetett volna, de Ulreich a helyén volt. A kapott gól után kezdett éledezni a hazai csapat.

A 29. percben egymás után két hatalmas helyzet maradt ki a Stuttgart kapujánál. Az utóbbinál Wesley lövését Hajnal rúgta ki a gólvonalról. A következő akcióból már betaláltak a brémaiak, de Wagner szabálytalanságot követett el a gól előtt, így maradt a vendégelőny.

De nem sokáig. A 35. percben egy szöglet után kifejelt labdát Torsten Frings lőtt vissza 24 méterről, a labda megpattant így védhetetlenné vált Ulreich számára (1-1).

A lefújás előtt a vezetéshez is közel állt a Werder, a 41. percben Tascinak kellett a gólvonalról mentenie, egy perccel később pedig Avdic találta el a kapufát.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, Marko Marin hagyta ki a játékrész első helyzetét. A következő helyzetet Tim Borowski hagyta ki, a középpályás fejese ugyanis kapu mellé szállt.

A 72. percben lement a pályáról a vendégek gólszerzője, Hajnal Tamás remekül játszott a mérkőzésen, a végére mintha kicsit elfáradt volna, így a csere érthető volt. Helyette Christian Gentner lépett pályára.

Egymás után két Bremen-helyzet maradt ki, először Pasanen fejelt kapu mellé, majd Marin ugrott ki a védők közül, de a partjelző lesállást mutatott, így szabadrúgással jöhetett a Stuttgart.

Az utolsó percekben Thomas Schaaf kihasználta utolsó cseréjét is, de hiába hozott be még egy támadó szellemű játékost, a vendégek kihúzták a mérkőzés végéig újabb kapott gól nélkül, így megosztoztak a pontokon a felek.


A Bayern München végigtámadta a Mönchengladbach elleni mérkőzést, az első félidőben mégsem sikerül gólt szerezniük. Egészen a 78. percig kellett várni, amikor Franck Ribéry passzából Arjen Robben talált be, így ha nehezen is, de győzött a bajor együttes.



A német tabella listavezetője a Dortmund sem bírt a Hannoverrel az első félidőben, ráadásul a második játékrész elején a vendégek jutottak előnyhöz. Szerencséjükre egy öngóllal két percen belül összejött az egyenlítés, utána pedig gálaelőadást rendeztek a hazai közönség előtt, 4-1-re győztek, Lucas Barrios duplázott.


Bundesliga, 28. forduló:

Werder Bremen-Stuttgart 1-1 (1-1)

gólszerzők: Frings (35.) ill. Hajnal (13.)

Bayern-München-Mönchengladbach 1-0 (0-0)
gólszerző: Robben (78.)

Borussia Dortmund-Hannover 4-1 (0-0)
gólszerzők: Haggui (59. – öngól), Barrios (64., 73.), Grosskreutz (83.) ill. Abdellaoue (57.)

Kaiserslautern-Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)

gólszerző: Sam (74.)

Mainz-Freiburg 1-1 (0-1)

gólszerzők: Allagui (74.) ill. Cissé (1.)