Férfi kézilabda BL

Elmaradt a bravúr, kiesett a Veszprém

Egy félidőn át élt a remény a Veszprém továbbjutására a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, de a második játékrészben Nagy László vezetésével megmutatta igazi erejét a Barcelona, és néhány perc alatt felzárkózott a hazai együttesre. A győzelmet nem engedte ki a kezéből Mocsai Lajos csapata, de a barcelonai hétgólos sikernek köszönhetően a katalánok jutottak a legjobb nyolc közé.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Barcelona Borges (spanyol) - MKB Veszprém KC 30-26 (15-8)
gól: Vujin 11/1, Sulic 4, Perez, Terzic 3-3, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T. 2-2, Korazija, Vilovski 1-1, Lusnyikov 1/1, illetve Garcia 9/5, Rutenka 5, Nagy 4, Tomas 3, Romero 2, Sarmiento, Oneto 1-1, Entrerrios 1/1.
A spanyol csapat 54-51-es összesítéssel került a nyolc közé.

Erősen kezdett a Veszprém, Perics szenzációsan védett a kapuban, kilenc perc után 5-1-re vezetett a hazai együttes, a katalánok időt kértek. Felrázni viszont nem tudta csapatát Pascual szakvezető, negyedóra után 7-3 volt az állás, Perics eszén nem lehetett túljárni, Raúl Entrerrios lövésének kivédése után több ezer ember skandálta a veszprémi csarnokban a kapus nevét.

A 19. percben 10-3-mat mutatott az eredményjelző, vagyis a Veszprém ledolgozta hátrányát. 20 perc után a mindössze húszéves Gonzalo Perez állt be a kapuba. Az első félidőben sokat ő sem tudott hozzátenni csapata játékához, padlót fogott a Barca, a 23. percben Garcia Juanin csak a negyedik gólt lőtte hétméteresből a vendégeknek. A 24. percben, 12-5-nél Mocsai Lajos is időt kért, ezután Marko Vujin negyedik góljával ismét lendületet vett a hazai csapat (13-5). A félidő vége előtt a katalánok is lőttek két gólt egymásután (14-7), szünetre 15-8-as vezetéssel, és veszprémi továbbjutással vonultak a felek.

A második felvonás Nagy László két góljával indult (15-10), kapott is füttyöt rendesen a közönségtől. Az első félidei bátor játékkal az első percekben nem tudott előrukkolni a Veszprém, gyakorlatilag három perc alatt szétfoszalni látszott az első félidőben felépített előny, Iváncsik Gergő gólja a legjobbkor jött (16-12).

Veszprém-Barcelona bajnokok Ligája mérkőzés

Mocsai Lajos, a Veszprém edzője:
"Mindent megpróbáltunk, hogy ledolgozzuk a hétgólos hátrányunkat. Az első félidő fantasztikus volt, a másodikra elfáradtunk, illetve a Barcelona már úgy játszott, hogy arra nem tudtunk megfelelően lépni. Hatalmasat küzdöttünk, és emelt fővel veszítettünk. Sokat elárul a mostani teljesítményünkről, hogy noha kiestünk, a szurkolók felállva tapsolták meg a játékosokat."

Marko Vujin a második játékrészben is remekelt, a 38 percben ismét hatgólosra növelte az előnyt (19-13). Sajnos hiába, a veszprémiek kezdtek elfáradni, a Barcelona pedig megmutatta valódi erejét, öt perc alatt ledolgozta a hátrányt, 19-18-nál Mocsai Lajos ismét időt kért. Egyre nehezebb helyzetbe került a Veszprém, a Barca kettős emberelőnyben egalizált a 45. percben (19-19), Perics sem tudott az első félideihez hasonló sorozatos bravúrokat bemutatni. Vujin és Terzics találataival sikerült visszavennünk a vezetést (22-20), de tartották a lépést a katalánok. Kilenc és fél perccel a vége előtt ismét egygólosra csökkent a hazai előny (23-22), elúszni látszott a továbbjutás.

A meccs végére ugyan feltámadni látszott a Veszprém, Marko Vujin tizedik gólját lőtte (25-24), de második félidei rossz kezdést már nem tudta javítani a Mocsai-csapat. A győzelmet megszerezte az MKB Veszprém (30-26), de a Barcelona jutott tovább. Remek első félidei teljesítményt követően a második játékrész elején lerohanta Mocsai Lajos együttesét a spanyol gárda, és bár a vezetést végig tartotta a Veszprém, nem tudta megtörni a katalánokat. A 30-26-os siker ugyanakkor a kiesés ellenére is szép eredmény.

A másik magyar BL-érdekelt együttes, a Pick Szeged vasárnap Flensburgban lép pályára, a német csapat egy hete 27-26-ra nyert a Szegeden.