NBA

A Pistons visszavonultatta Rodman mezét

  • VNA

Soha többé nem adják ki a 10-es mezt a Detroit Pistons kosárlabda csapatánál. A klub így tiszteleg egykori legendás játékosa, Dennis Rodman előtt.

A Bár a magánéletben nem testesíti meg a mintaférjet (finoman szólva sem), Dennis Rodman mégis sokak emlékezetében él nagyszerű kosárlabdázóként. A 49 éves klasszist ugyan sokan a Jordan-féle Chicago Bulls-al elért sikereivel azonosítják, de a Bikákkal 1996 és 1998 között szerzett három bajnoki címe mellett két korábbi aranygyűrűje is van – méghozzá éppen a Pistons-szal.

Az agresszív játékstílusa miatt Amerika-szerte csak „Rossz fiúk” (Bad Boys) névvel illetett detroiti csapat 1989-ben és 1990-ben nyert meg az NBA bajnoki címét, nem utolsósorban a 10-es mezben játszó Rodmannek köszönhetően. A mindössze 7,3-as meccsenkénti pontátlaggal rendelkező, de remekül lepattanózó Rodman meze a péntek esti ceremónia óta lóg a Pistons csarnokában, a 10-es szám végleges „nyugdíjazásról” most döntött a klub. Rodman számára vélhetően nem ér véget a heti megtiszteltetések sorozata, a liga ugyanis vasárnap dönt majd arról, hogy az extravagáns külsejéről és deviáns viselkedéséről híres, az igencsak beszédes „Féreg” becenévre hallgató ex-klasszis bekerülhet-e az NBA Hírességek Csarnokába.