Premier League-előzetes

A Chelsea a szezon legfontosabb meccsére készül hétvégén

Papíron nem vár nehéz feladat a Premier League éllovasaira, a tabella hátsó felében viszont egy vereség is végzetes lehet a kiesés elkerüléséért folytatott harcban.

Drogba ünnepel - Fotó: AFP

A West Ham United-Manchester United mérkőzéssel kezdődik Angliában a 31. forduló hétvégén. A találkozó egyértelmű esélyesei a vendégek, hiszen a Vöröd Ördögök a tabella élén állnak, ellenfelük pedig a kiesés ellen küzd a Premier League-ben. Ugyanakkor pont ez lehet a veszélyforrás az MU számára, hiszen abban biztosak lehetünk, Avram Grant mindent megtesz azért, hogy pontot szerezzenek a londoniak. Az izraeli menedzser úgy tervezi, hogy a két korábban sérüléssel bajlódó játékosát, Freddie Piquionnét és Robbie Keane-t is beveti szombaton.

április 2., szombat

WHU-MU 13.45
Birmingham-Bolton 16.00
Everton-Aston Villa 16.00
Newcastle-Wolverhampton 16.00
Stoke-Cheslea 16.00
WBA-Liverpool 16.00
Wigan-Tottenham 16.00
Arsenal-Blackburn 18.30 (Digi Sport)

április 3., vasárnap

Fulham-Blackpool 14.30
Man City-Sunderland 17.00 (Digi Sport)

„Nem mondhatom, hogy szeretjük a válogatott mérkőzések miatti szüneteket. Ugyanakkor nem tudunk mit tenni, el kell fogadnunk. Most azt mondhatjuk, hogy mindenki egészséges nálunk, bár a West Hamnél sose lehet tudni”- utalt a korábbi sok sérültre a szakember.

Ugyancsak szombaton rendezik a Stoke-Chelsea összecsapást, ahol szintén vendégsikerre számíthatunk. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hazaiak remekül helyt állnak eddig a bajnokságban, jelenlegi 10. helyükre nem sokan számítottak a pontvadászat megkezdése előtt.

Most a szezon legfontosabb mérkőzése számunkra a Stoke elleni, ezért a legjobb csapatunkkal állunk fel. Csak ezután gondolhatunk a Manchester United elleni BL-mérkőzésre. Abban a periódusban lehet, hogy rotációt fogunk alkalmazni, de most még a legfontosabb meccsünk a bajnokságban következik” – jelölte ki az utat Carlo Ancelotti a Chelsea menedzsere, aki bízik abban, hogy támadói hamarosan ismét gólképesek lesznek.

A listavezető Manchester United legnagyobb üldözője, az Arsenal is szombaton lép pályára, méghozzá a Blackburn ellen hazai pályán. A vendégek a rendkívül szoros bajnoki tabellának köszönhetően hiába állnak a megnyugtatónak tűnő 13. helyen, mindössze egy pontra vannak a kiesőhelyektől. A magyar válogatott ellen megsérülő Robin van Persie játéka volt kérdéses az Ágyúsoknál, ám a holland pályára léphet. Az Arsenal védelme viszont nincs a legjobb formában, hiszen a csapat legutóbbi 3 mérkőzésén 11 gólt kapott, ezúttal viszont beszedett gól nélkül szeretné lehozni a 90 percet.

Vasárnap lép pályára Gera Zoltán csapata, ám a magyar középpályás a válogatottbeli remeklése után sem valószínű, hogy főszerepet kap a Fulhamben, amely a Blackpoolt fogadja. A 31. forduló a Manchester City-Sunderland mérkőzéssel zárul, ahol a hazaiaknak mindenképpen meg kell szerezniük a 3 pontot, hiszen a Wigan otthonában szombaton pályára lépő Tottenham ott lohol a nyomukba. Márpedig a City-nél minimális elvárás a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása volt ebben a szezonban.