NB I

Kaposváron nyert a Vasas

Ferenczi István hajrában szerzett találatával győzött a Vasas idegenben a Kaposvári Rákóczi ellen az NB I 21. fordulójában. A hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, de értékesíteni nem sikerült, a vendégek pedig gólra váltották legnagyobb lehetőségüket.

A mérkőzés első említésre méltó eseménye Lisztes Krisztián szabadrúgása volt a 4. percben. A Vasas játékosa 23 méterről tekert kapura, a lövés kijött a Kaposvár kapusáról, de gól nem született a kavarodásból.

Lázok próbálkozik - Fotó: www.vasassc.hu
A helyzetet követően a hazaiak kezdték átvenni a játék irányítását, először Milan Perics hagyott ki egy helyzetet, majd kétszer jutottak el szögletrúgásig. A másik oldalon Ferenci István került helyzetbe a 23. percben. Rezes László adott remek labdát a csatárnak, de a lövés nem találta el a kaput.

Kulcsár Kornél megköszönhette a játékvezetőnek, hogy nem kellett idő előtt elhagynia a pályát. A Kaposvár középpályása láthatóan szándékosan rátartott névrokona, Kulcsár Dávid lábára, de a bíró csak sárga lappal jutalmazta a megmozdulást.

A 37. percben Kovács Zoltánnak kellett kimozdulnia kapujából, a vendégektől Rezes húzott el a baloldalon, de a kapus az utolsó pillanatban megszerezte a játékszert. Néhány perccel később Ferenczi került helyzetbe, de nem talált kaput.

A fordulás után főleg szabálytalanságokat látott a közönség, de Oláh Lóránt félfordulatból elengedett kapufán csattanó lövése talpra ugrasztotta a Haladás drukkereit. A 70. percben Mészáros remekül cselezte be magát majd középre gurított, de az érkező Oláh tiszta helyzetből lőtt kapu fölé.

Majd a 81. percben előnybe kerültek a vendégek. Lázok kapott remek indítást a jobboldalon, a beadását pedig Ferenczi követte középen, és becsúszva megszerezte csapatának a vezető gólt (0-1).

Az utolsó tíz percben hihetetlenül nyomott a Kaposvár, Oláh remek lövést eresztett meg, de nem sikerült gólt szerezniük, így a Vasas begyűjtötte a három pontot.

NB I, 21. forduló:

Kaposvár-Vasas 0-1(0-0)
gólszerző: Ferenczi (81.)