Biatlon

Tarjei Bø sífutóként is boldogulna

  • VNA
megosztom

A biatlon Világkupa sorozat győztese, a norvég Tarjei Bø nem tartja kizártnak, hogy egyszer a sífutóknál is szerencsét próbáljon.

Az idei szezon nagy felfedezettje volt a biatlonosoknál Tarjei Bø volt, aki háromszoros világbajnokként, illetve mindössze 22 esztendősen már összetett Világkupa győztesként tekinthet vissza a mögöttünk álló téli szezonra. A Björndalen utáni éra (Svendsen melletti) új sztárjával a norvég Verdens Gang nevű újság készített interjút, amelyben a jövőbeni terveiről is kérdezték őt. „Még nem értem el a sikereim csúcsára a biatlonban, de számomra nem is ez a fontos mindig, hanem az, hogy legyenek új céljaim. Van kedvem ahhoz is, hogy esetleg sífutó versenyeken is elinduljak.” – nyilatkozta a biatlonos, aki tavaly olimpiai bajnok is lett a norvég váltóval.

A norvég sífutók szövetségi kapitánya, Morten Aa Djupvik „élből” üdvözölte az ötletet és szívesen látná Bø-t a csapatban, aki már számtalanszor bizonyította, hogy képes gyorsan sífutni. A „biatlon-sífutás” szakágváltás korábban már több norvég férfi sífutónak is bejött, Ole Einar Bjöndalen például nyert Világkupa versenyt is a sífutóknál, Lars Berger pedig három világbajnoki címet és tavaly Vancouverben egy olimpiai ezüstöt is szerzett a puska nélkülieknél.

megosztom