Birkózó Eb

Wöller ötödik helyen végzett

  • MTI
megosztom

A szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában szereplő Wöller Gergő ötödik helyen végzett a dortmundi birkózó Európa-bajnokság szerdai napján.

A még 60 kg-ban kétszeres Eb-harmadik Wöller a hazai színekben versenyző Saba Arasch Javad Bolaghival csapott össze a bronzéremért, s kiélezett küzdelemben veszített.
Az első menetben a német szerzett 1-0-ás vezetést, a felvonás végén aztán a magyar mögé került, ám kissé figyelmetlen volt, riválisa átlépett rajta. A bírók úgy látták, Bolaghi ekkor megbillentette Wöllert, s két pontot adtak neki, mire Gulyás István visszanézette a szituációt. A döntnökök hosszasan elemezték az esetet, majd a hazaiaknak adtak igazat.
A második menetben Wöller ment előre, egy szép akció után 1-0-ás előnyhöz is jutott, riválisa azonban a hajrában mögé került, a szakasz 1-1-el zárult, s mivel Bolaghi szerezte az utolsó pontot, övé lett a bronzérem.
A magyar tábor még bizakodhat abban, hogy Hatos Gábor (74 kg) keddi harmadik helyezése után szerdán sem marad érem nélkül, mivel Ligeti Dániel 20:50 órakor lép szőnyegre a 120 kg-os súlycsoport bronzérméért.

megosztom