Holland-magyar

Egervári szerint pontot érdemelt volna a csapat, Gera a védekezésen javítana

  • MTI

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata megérdemelte volna az egy pontot kedden a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet a világbajnoki ezüstérmes 5-3-ra nyert meg kedden este az Amsterdam ArenA-ban.

"A pénteki összecsapáshoz képest most sokkal összeszedettebben, precízebben játszottunk, rászolgáltunk volna az egy pontra - nyilatkozta az összecsapást követően a szakember. - Több fordulópontja is volt a mérkőzésnek, mindjárt az első félidőben is egy, amikor a játékvezető nem adta meg egy teljesen szabályos gólunkat."

A tréner szerint a mérkőzést dirigáló norvég Svein Oddvar Moen nemcsak akkor döntött rosszul, amikor a 19. percben nem adta meg Dzsudzsák Balázs gólját, mondván a magyarok csak sípszóra végezhették volna el a szabadrúgást, hanem számos esetben is hollandok javára döntött, így nem biztosított egyenlő feltételeket.

"Nagyon közel volt egymáshoz ez a két mérkőzés és azt azért tudni kell, hogy a mi játékosaink nem játszanak hétről hétre. Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy a most pályára lépő futballisták közül néhányan kiválóan éltek ezzel a lehetőséggel" - mondta Egervári.

Gera Zoltán

Az amszterdami összecsapáson két gólt szerző Gera Zoltán szerint a pénteki találkozó után fejben össze tudta magát szedni a gárda: "A négy nap alatt mindenki átgondolta, hogy hol is hibáztunk. Őszintén elmondtuk egymásnak a véleményünket, a csapategységnek köszönhető ez az eredmény. Örülök a csapat teljesítményének, hogy egy ilyen zakó után sikerült feleszmélni és jó teljesítményt nyújtani" - nyilatkozott Gera.

"Ugyanolyan reálisan kezeljük ezt a vereséget, mint a péntekit. Ennek a két mérkőzésnek a tanulsága az, hogy az alap a védekezés és onnantól kezdve, amennyit az ellenfél enged, azt ki kell használni támadásban. Pénteken nyíltan játszottunk, kitámadtunk és simán meg is vertek minket. Ma visszaálltunk, és így már nem volt annyira könnyű dolgok, ráadásul nekünk is megvoltak a helyzeteink" - mondta a Fulhamnél az elmúlt időszakban mellőzött Gera, majd hozzátette: abban nem nagyon hisz, hogy klubedzője, Mark Hughes ezek után újra számításba veszi, ám egy esetleges nyári klubcserének jót tehetett a két gólja.

Gera elmondta: azért azt el kell ismerni, hogy a válogatott sokat hibázott Amszterdamban, öt gólt kapott, tehát védekezésben - csapatszinten - még sokat kell fejlődnie.

Csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után Vanczák Vilmos:
"Úgy érzem, hogy az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk, szóval most egy kicsit csalódott vagyok, mert mi ezért jöttünk. Szerettük volna kiengesztelni a magyar nézőket, ez nem sikerült, szomorú vagyok miatta. Úgy gondolom, hogy az első mérkőzés után kissé lekezeltek minket, az első félidőben nem is nagyon akartak támadni, ugyanakkor nem tudtuk megbosszulni ezt."

Azzal, hogy a magyar válogatott vereséget szenvedett, a svédek pedig legyőzték a moldovaiakat, Egervári Sándor csapata visszacsúszott a csoport harmadik helyére.