Ferencváros

Az Ernst and Young a Zrt-t is át fogja világítani

Kubatov Gábor szerint van három hónapuk, hogy szponzorokat találjanak, de jelenleg ki szeretnék kapcsolni a gázt és az áramot, valamint már kimenő hívásokat sem tudnak kezdeményezni.

ftcA szurkolók rengeteg kérdést tettek fel a Fradi elnökének, aki a Blikk szerkesztőségében válaszolt ezekre. A legfontosabb válaszokat próbáltuk meg összefoglalni.

Legalább 40 éve vagyok Fradi-szurkoló, több mint 10 éve van bérletem az Üllői útra. Én az a Fradi-elnök leszek, aki nem jár le az öltözőbe, de az Újpest ellen nem is kell plusz motiváció. Mindenki tudja, ez a meccs mit jelent. Dobogón fogunk végezni, sajnálnám, ha másként lenne. Rendet fogok tenni. Van három hónapunk, hogy szponzorokat találjunk. Én nem szeretném, hogy a ferencvárosi labdarúgás ne maradjon az anyaklubnál. Egyszer már kipróbáltuk, nem ment. Minden gazdasági folyamatot, így a tévéközvetítésekből befolyó összeget is át kell tekinteni. Valójában csak holnaptól van lehetőségünk megismerni a labdarúgó zrt. teljes gazdálkodását. Az Ernst and Young a labdarugó szakosztályt is át fogja világítani, ezért van három hónapunk szponzorokat szerezni. A pályánk meg olyan, amilyenek a jelenlegi belső viszonyaink. Esély és remény mindenre van. Új stadionunk is lehet, de a régit is felújíthatjuk, de be kell vallanom, hogy ez még csak álom. Egyelőre olyan helyzet van a Fradinál, hogy ki szeretnék kapcsolni a gázt és az áramot, kikapcsolták a telefonok kimenő hívásait, úgyhogy most jelen pillanatban válságot kezelünk, aztán hamarosan valóra váltjuk az álmainkat” – mondta a klub első embere.

Kubatov arról is szót ejtett, hogy bizonyos jogok továbbra is Várszegi Gábor birtokában vannak.

„A honlap a Fotex kezében van. Ha azoknak a jogait is meg tudjuk szerezni, akkor csinálunk egy jobb honlapot is. Egy tárgyalási fordulón már ott is túl vagyunk. Itt is van remény a megegyezésre.”

Az FTC elnöke arról is említést tett, hogy a klub utánpótlása kifejezetten rossz állapotban van.

A fociutánpótlásban nem állunk jól. Amíg évekkel ezelőtt "kölyökcsapataink" vezették a korosztályos bajnokságokat, most jószerével az első háromba nem kerülünk be. Úgyhogy ott baj van. Bár évek óta bérletet veszek magamnak, a napi jegyárakat nem ismerem, ezt is át kell majd tekinteni. Finanszírozni pedig csak szponzorokkal lehet, akik szeretik a rendet és az átlátható viszonyokat.”

A politikus találkozott már a fanatikus drukkerekkel is találkozott, akik a rendet követelték tőle a vezetésben.

„Találkoztam már a szurkolókkal. Akkor azt kérdeztem tőlük, "mikor viselkedtek rendesen". Azt válaszolták: "majd ha nálatok a székházban rend lesz". Úgyhogy nálunk a labda és mi nagyon igyekszünk” – tette hozzá Kubatov.