Kézilabda

A tíz legértékesebb játékos

A Handball-Planet.com egy listát készített azon játékosokról, akik a 2010/2011-es kézilabdaszezon legjobb befektetései voltak. Íme a Handball-Planet.com TOP 10-es listája.

A lista legértékesebb játékosa - Fotó: AFP
1. Alexandrina Cabral Barbosa (Itxako, 25 éves)
A női Bajnokok Ligája legnagyobb meglepetését a spanyol Itxako együttese szolgálta. Alexandrina Cabral Barbosa az előkelő hetedik helyet foglalja el a góllövőlistán a 6.3-es gólátlagával, melynek köszönhetően a spanyol bajnok kvalifikálta magát az elődöntő küzdelmeibe. Barbosa az Itxako előtt három évig a román Rumentul együttesét erősítette.

2. Bojana Popovic (Budućnost Podgorica, 32 éves)
Öt Bajnokok Ligája trófea után hazatért Montenegróba megnyerni a serleget a Podgoricával. Immáron a legjobb négy között vannak, s szeretnének bejutni a döntőbe. Popovic tavaly a Viborg HK csapatát erősítette, amellyel megnyerte a 2009/2010-es kiírást.

3. Johan Sjostrand (FC Barcelona, 24 éves)
Az FC Barcelona az új "Svensson" keresésekor úgy döntött, hogy leigazolja a fiatal svéd sztárt, amellyel nem követtek hibát. Akár a svéd nemzeti csapat, akár az FC Barcelona tagjaként, Sjostrand hatalmas motivációjáról és mentális erősségéről tesz tanubizonyságot. Kétségtelenül fényes jövő előtt áll az egyik legnagyobb kézilabda csapatnál.

4. Katrin Lunde Haraldsen (Győri Audi ETO KC, 31 éves)
Az ő leigazolása volt a szezon elején az egyik legnagyobb üzlet. Elhagyta Skandináviát, azonban a tudását magával hozta Győrbe. Legnagyobb álma magasba emelni a Bajnokok Ligája trófeát a győriekkel. A norvég kapus Popovichoz hasonlóan a Viborg HK együttesét hagyta el.

5. Cecilie Leganger (Larvik, 36 éves)
Nem túl fiatal, azonban ő Cecilie Leganger. A Larvik azon az úton van, hogy valami nagyot alkosson vele. Leganger mellett Rantala áll a norvég bajnok kapujában.

6. Edin Basic (Chabery Savoie, 32 éves)
Profi karrierjének legjobb szezonját Franciaországban játszotta. A svájci Amicitia együttesét hagyta el a Chambery miatt. Azt azonban senki sem gondolta, hogy a Chambery ott lesz a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában Basic-csal. A horvát játékos neve a góllövőlistán a legjobb 10 között található.

7. Frantisek Sulc (Pick Szeged, 32 éves)
15 évnyi aktív játékot követően a szlovák játékos lehetőséget kapott a Pick Szegedtől, hogy szerepeljen a Bajnokok Ligájában. A Bajnokok Ligája kilencedik legeredményesebb gólszerzőjeként megmutatta, nagy igazolása volt annak a csapatnak, ahol a kézilabda nagyon népszerű.

8. Sven-Sören Christophersen (Füchse Berlin, 26 éves)
Christophersen a HSG Wetzlar csapatát hagyta ott a berliniek kedvéért. Leigazolása nagyszerű húzás volt, ugyanis remekül beépült a csapatba, továbbá a legeredményesebb gólszerzője lett a német egyesületnek. A csapat jó úton halad első európai kupasorozatuk felé, így joggal elégedettek a befektetett munkával a klubnál.

9. Mikkel Hansen (AG Copenhagen, 24 éves)
Mikkel Hansen megmutatta tudását a kézilabda világnak, ugyanis a 2011-es svéd világbajnokságon ő lett a legeredményesebb játékos. Jelenlegi egyesületével kiharcolta a Bajnokok Ligája részvételt, így jövőre többet láthatjuk páratlan tehetségét.

10. Alexander Petersen (Füchse Berlin, 31 éves)
Nem kapta meg a lehetőséget a Flensburgban, így továbblépett. Christophersenhez hasonlóan, ő is a Füchse Berlin csapatát választotta. Az izlandi játékos megmutatta a fővárosi egyesületnél tudása legjavát.