Profi ökölvívás

Úgy tűnik, Erdei mégsem bokszol áprilisban

  • MTI

Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok az eredeti tervekkel ellentétben nem utazott el hétfőn az Egyesült Államokba, s elképzelhető, hogy mégsem lép ringbe április 16-án.

"Valóban nem utazott el Zsolt, vasárnap döntöttünk úgy, hogy egyelőre még nem repül az Egyesült Államokba - nyilatkozta kedden az MTI-nek a 32 eddigi mérkőzésén mindig győztes magyar német menedzsere, Christof Hawerkamp. - Azt mondhatom, hogy sok minden történik Zsolttal kapcsolatban, méghozzá pozitív események az Egyesült Államokban, ugyanakkor semmilyen pletykára nem akarunk reagálni a lehetséges ellenfeleket illetően."

A menedzser elmondta, hogy a korábban bejelentetett április 16-i időpont meccsidőpont továbbra is hivatalosnak tekinthető, ám elképzelhető, hogy ez később megváltozik. Hawerkamp hozzátette, hogy valószínűleg még ezen a héten eldől, Erdei mikor és kivel bokszol legközelebb.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló magyar ökölvívó tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, s a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött. A 36 éves Erdei 2009 novemberében az olasz Giacobbe Fragomeni felett aratott diadalával a WBC cirkálósúlyú vb-övét is megszerezte, így ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is profi világbajnok lett.