Eb-selejtező

Szerinted ki lepheti meg a hollandokat? - szavazás

Egervári Sándor öt helyen változtatott a magyar válogatott kezdőcsapatán a pénteki 4-0-s vereség után, de vajon mi lehet az a játékelem, amiben felülmúlhatjuk a vb-ezüstérmest? Párba állítottuk az esti mérkőzés szereplőit posztonként, és arra vagyunk kiváncsiak, szerintetek ki a jobb játékos.

Fülöp Márton-Michel VormAz Ipswich Townban védő magyar hálóőr Király bakija után került a kapuba, viszont épp akkor, amikor a klubjában kiszorult a kezdőcsapatból. A vendégeknél Marten Stekelenburg sérülése miatt újra Michel Vorm, az Utrecht kapusa kap lehetőséget.

 

Lázár Pál-Gregory van der WielAz NB I-ben sem kiemelkedő Lázár Pál lesz ezúttal a védelem jobb oldalán. A hollandoknál ugyanezen a poszton az első mérkőzésen két gólpasszt adó van der Wiel szerepel.

 

Vanczák Vilmos-Joris MathijsenA védelem közepén kap ezúttal szerepet az első meccsen pocsékul játszó Vanczák Vilmos. A holland védelem tengelyében a Hamburg játékosa, Joris Mathijsen áll, aki magabiztosságával pénteken is kitűnt.

 

Juhász Roland-John HeitingaA másik középső védő nálunk Juhász Roland lesz, aki a pénteki első és negyedik holland gól előtt hibázott nagyot. A hazaiaknál a 67-szeres válogatott John Heitinga nem csak az Everton, hanem a holland válogatott egyik legstabilabb pontja.

Laczkó Zsolt-Erik PietersAz első találkozón aránylag bátran futballozó, de hibákat vétő Laczkó Zsoltnak kell állnia a holland jobb szél rohamait. A vendégeknél Erik Pieters áll ezen a poszton, aki Dzsudzsák Balázs csapattársa a PSV-ben.

Gera Zoltán-Dirk KuytGera Zoltánon alaposan meglátszott a meccshiány, ezúttal ráadásul az általa kevésbé kedvelt jobb szélső poszton kell helytállnia. A holland jobb oldali támado, Dirk Kuyt lesz, aki rendszeresen magas szinten futballozik.

Pintér Ádám-Nigel de JongA Zaragozában Pintér Ádám legtöbbször a keretbe kerülésért küzd, most viszont kulcsszerepet kaphat védekező középpályásként. Nigel de Jong Marc van Bommel távollétében a legkeményebb holland lesz a pályán, ha egyáltalán lesz szükség erre.

Vadócz Krisztián-Rafael van der VaartÖsszeállhat a magyar középpályán a "spanyol tengely", hiszen a Zaragoza középpályása mellett az Osasunában játszó Vadócznak kell rombolnia. A másik oldalon Rafael van der Vaart az első találkozón gólt szerzett, ám épp csak annyit adott ki magából, amennyit kellett.

Dzsudzsák Balázs-Ibrahim AfellayDzsudzsák Balázs pénteken az első 25 perc után mintha pályán se lett volna, keveset mozgott, kihúzódott a vonal mellé. Egykori csapattársa, Ibrahim Afellay azonban remek gólt szerzett, és igen aktívan játszott Vanczák Vilmos mellett.

Rudolf Gergely-Wesley SneijderRudolf Gergely minden bizonnyal kicsit visszavontabban játszik, mint a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a magyarok legjobbja volt. A másik oldaldon Wesley Sneijder az egyérintős passzok, a remek indítások és a félelmetes szabadrúgások mestere irányít.

Priskin Tamás-Robin van PersieAz épp a válogatott edzőtábora alatt klubot váltó Priskin Tamás lehet az, aki új színt visz a magyar támadásokba, persze csak ha jó napot fog ki. Az Oranje támadója Robin van Persie lesz, aki nem biztos, hogy meg fog szakadni a pályán, ám így is nagy veszélyt jelenthet Fülöp kapujára.