U-21-es válogatott

Róthnak az első félidő tetszett

A 3-2-es horvátoktól elszenvedett vereség után a magyar U-21-es válogatott szövetségi edzője nem tagadta, nem akartak nyílt játékot felvállalni, hanem kontrázni próbáltak.

Róth Antal - Fotó:mlsz.hu

A magyar U21-es válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Splitben a horvátok vendégeként, ennek ellenére Róth Antal nem tűnt elégedetlennek a találkozót követően.

- A soproni, vereséggel véget ért osztrákok elleni mérkőzés után egyértelmű volt számomra, hogy a horvátok vendégeként nem vállalhatunk fel nyílt játékot, hanem arra kell törekednünk, hogy megakadályozzuk a támadásaikat, és hatékony kontrákat vezessünk – mondta a szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Ezt nagyszerűen megvalósítottuk a mérkőzés első időszakában, ekkor gólokat is lőttünk.

Bár az első félidőben még mi vezettünk, a horvátok a szünet után gyakorlatilag új csapattal futottak ki a pályára, így változott a játék képe, és fölénybe is kerültek. Filip Skvorc hatalmas lövésével egyenlítettek, majd a 89. percben megítélt 11-est sem tudta a szünetben beálló Megyeri Balázs védeni.

- Jellemző volt a meccsre, hogy sem nekem, sem Balázsnak nem kellett nagyon védenünk, hiszen a horvátoknak igazi kijátszott helyzete nem volt – jegyezte meg Gulácsi Péter, a válogatott csapatkapitánya. – A gólok olyan figyelmetlenségekből, fegyelmezetlenségi hibák után születtek, amelyek kiszolgáltatott helyzetbe hozták a kapust. Ugyanakkor különösen az első félidei játékunk kimondottan biztató volt. Nagyon fekszik ez a stílus ennek a csapatnak, elöl gyors embereink vannak, ha megtanulunk végig koncentrálva futballozni, akkor lehet esélyünk a tétmeccsek során, hiszen megítélésem szerint ez a horvát csapat egy roppant erős gárda, és ellenük is bőven volt keresnivalónk.