NHL

A címvédő Chicago nyerte a háborút

A Chicago Blackhawks valódi rangadón győzte le a Detroit Red Wingst az NHL hétfői játéknapján. A címvédő ezzel tartja magát a Nyugati Főcsoport utolsó rájátszást érő pozíciójában, ráadásul közvetlen riválisainál kevesebb mérkőzést játszott. Az Atlanta gólzáporos mérkőzésen tartotta otthon a két pontot a Coloradóval szemben.

Nem totojázott a Chicago a Detroit otthonában, de nem is tehette. A címvédő a Nyugati Főcsoport nyolcadik, utolsó rájátszást érő helyén áll, ráadásul elég szoros mezőnyben, így keményen kell hajtaniuk Hossáéknak az utolsó alapszakaszbeli mérkőzéseken. A lendületes kezdésnek gyorsan meg is lett az eredménye, a harmadik perc végén Toews megszerezte a vezetést a Blackhawksnak. A Red Wings azonban nem véletlenül az NHL egyik legjobb csapata, Nicklas Lidström egy bődületes bombával egyenlített az első harmad közepéhez közeledve. Az első szünetre azonban így is vendégelőnnyel vonultak a csapatok, Seabrook talált be.

A Chicago és a Detroit játékosa ütköznek a két csapat NHL-meccsén 2011 márciusában

A csata hőfokára jellemző egyébként, hogy az első öt percet követően alig voltak teljes létszámban a csapatok a jégen, ugyanis hat kiállítást osztottak ki a játékvezetők. A második játékrész békésebben telt, sem büntetni nem kellett a vezetőbírónak, sem gól nem született. A harmadik elején viszont újra egyenlített a Detroit Zetterberg közeli pöccintésével. A folytatásban Kopecky ugyan betalált a Red Wings kapujába, csak épp rúgta a gólt, ami a hokiban szabálytalan, a bírók pedig kiszúrták a mozdulatot, és érvénytelenítették a találatot.

Az utolsó másodpercekben aztán így is előnybe került a címvédő, méghozzá emberelőnybe. A korábban egyenlítő Zetterberg mindössze négy másodperccel a rendes játékidő vége előtt más megoldást nem látván akasztotta a mellette ellépő Patrcik Kane-t, emiatt leülhetett a büntetőpadra. Gól ugyan nem született a hátralévő rövidke időben, de a hosszabbításban már ki tudta használni a fórt a Chicago. Az 51. másodpercben Hossa talált be, ezzel megnyerve a mérkőzést, és megerősítve a Blackhawks nyolcadik helyét. A nagy hajrában egyébként némi megnyugvást az adhat a címvédő szurkolóinak, hogy a mögöttük hárompontos hátrányban lévő Calgary kettő, az előttük egy- illetve kétpontos előnnyel álló Anaheim és Nashville pedig egy mérkőzéssel már többet játszott.

A Detroit-Chicago mérkőzés összefoglalója

A nap másik találkozóján az Anaheim Mighty Ducks a Colorado Avalanche-et fogadta. Kisebb meglepetésre a 29. helyezett vendégcsapat kezdte jobban a meccset, bő öt perc után O'Reilly és Duchene találataival 2-0-ra vezettek. Az első harmadban már nem is változott az állás, de a másodikban beindultak a Kacsák, különösen a 41. életévét taposó finn legenda, Teemu Selänne. 9 perc 1 másodperc alatt büntetőből szépített, majd Jason Blake-nek adott gólpasszt, végül második találatával átvette a vezetést az Anaheim. Még ebben a játékrészben egyenlíteni tudott David Jones, de a Finn Villám újra lecsapott. Cam Fowlernek adott asszisztot, majd teljessé tette a meccset a maga számára, belőtte saját harmadik gólját is. Az utolsó percben Stastny még 5-4-re alakította az állást, de többre már nem volt ideje az Avalanche-nek, így győzött, és tartja hetedik helyét nyugaton az Anaheim, de ahogy már említettük, csak egy pont az előnyük a kevesebb meccset játszó Chicagóval szemben.

NHL, hétfői eredmények:

Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 2-3 - hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 5-4