EURO 2012

Halasztást kérnek a spanyolok a rossz litván pálya miatt

  • MTI

Vicente del Bosque szövetségi kapitány a kaunasi pálya használhatatlanságára hivatkozva szeretné elhalasztani a spanyol labdarúgó-válogatott keddre kiírt Európa-bajnoki selejtezőjét Litvániában.

A kaunasi focipálya, ahol Spanyolországnak játszania kellene a Litvánia elleni Eb-selejtezőn 2011. március 29-én

"Ezen a felületen nem lehet játszani" - jelentette ki hétfőn a világ- és Európa-bajnok csapat szakvezetője. "Tudom, hogy a sűrű menetrend miatt nehéz későbbre tenni a mérkőzést, de ha rossz a pálya, akkor rossz a pálya."

Az európai szövetség szóvivője annyit fűzött hozzá a spanyol panaszhoz, hogy a döntés a francia játékvezető, Laurent Duhamel kezében van.

Del Bosque hozzátette: ha a bíró játékra alkalmasnak találja a spanyol sajtó szerint "krumpliföldre" emlékeztető pályát a Dariaus Ir Gireno Stadionban, akkor megpróbálnak alkalmazkodni a körülményekhez.

Andrés Iniesta, a spanyolok középpályása korábban közölte: a meccs színhelye inkább egy játszótérre, mintsem futballpályára hasonlít.

Az I csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető ibériaiak megpróbáltatásai egyébként már a kaunasi repülőtéren elkezdődtek, ugyanis a leszállás után - egy meghibásodott berendezés miatt - több órát kellett várniuk a csomagjaikra.