Ökölvívás

Az ikertesót küldte maga helyett - lebukott

  • VNA

Nem bízott promóterében, így ikertestvérét küldte maga helyett egy boxmérkőzésre Jose Canseco, az egykori baseball legenda.

Jose Canseco, a korábbi baseball-játékos egy celebrity bokszmeccsen.
Különös botrányba keveredett az egykori baseball sztár, Jose Canseco. Az Oakland Athletics-szel (1989) és a New York Yankees-zel (2000) is MLB bajnoki címet szerző játékos karrierje lezárása után több dologgal is foglalkozott, újabban pedig ökölvívó mérkőzéseket is bevállal. A 46 éves Canseco szombaton vívott volna egy mérkőzést Floridában, ahova azonban nem saját magát, hanem az egykoron szintén baseballozó ikertestvérét, Ozzie Canseco-t küldte el, aki szándékai szerint a nézőket és a promótereket is átverve helyette lépett volna ringbe. A csalás fél órával a Billy Padden ellen vívott találkozó előtt derült ki.

„Észrevettük, hogy nem ő jött el, hanem Ozzie. Amikor levette ugyanis a pólóját, akkor rajta nem voltak meg azok a tetoválások, amelyek Jose fotóján szerepeltek a plakátjainkon” - idézte a szervező Celebrity Boxing nevű cég vezetőit a Miami Herald című újság. Jose Canseco - az igazi - szombaton este nem volt elérhető senki számára sem, vasárnap viszont a Twitteren keresztül azt üzente a szervező cég vezetőjének: „Damon Feldman nem tartotta be a megállapodásunk részleteit.”

Az ikertestvérek cseréje nem számít egyedinek a családban, a baseball sikerei (és az MLB-ben elért 462 home-runja) miatt ismertebb Jose ugyanis már eddig is ismert volt arról, hogy alkalmanként testvérét, Ozzie-t küldi el a szurkolókkal való találkozásra és autogramosztásokra.