Női kézilabda-BL

A Győr esélyes a végső győzelemre - Rácz Mariann

Az egykori kiváló kézilabdázó szerint a Győri ETO női kézilabdacsapata képes megnyerni a Bajnokok Ligája idei kiírását, mivel mostanra érett össze az utóbbi évek munkája.

Rácz Mariann - Fotó: www.digisport.hu
Határozottan azt kell mondanom, hogy megnyerhetik. Azt hiszem, hogy mostanra az a munka, ami Győrben évtizedeken keresztül az utánpótlásokon indult, az mostanra beérett és egy-két olyan külföldi és magyar világklasszissal teletűzdelve potenciális győztes-jelöltnek tartom jelen pillanatban a győri csapatot” - nyilatkozta Rácz Mariann, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy hosszútávon mennyire lehet sikeres az ETO, nem tudott konkrét választ adni, mivel szerinte hihetetlenül nagy a konkurencia, 4-6 csapat bármikor van, aki megnyerheti a versenyt. Emellett egy sérülés – példa erre Görbicz Anita többszöri kiesése – váratlan vereségeket is okozhat, ami a később nagyon hiányozhat.

Az utánpótlás és az átigazolási politika kérdéséről is beszélt, véleménye szerint feltétlenül szükséges egy jó utánpótlás bázis, amivel egyébként rendelkezik a Győr, és emellett még jó, ha egy csapat tud világszinten jegyzett játékosokat igazolni. Ezen kívül még említette a Ferencváros menetelését a KEK-ben.

Azt hiszem, hogy a kupaszereplésükben a Viborg elleni mérkőzés volt a fordulópont, ahol gyakorlatilag egy olyan nemzetközi élcsapatot tudtak elbúcsúztatni, ami mindenféleképpen egy lendületet adott ennek a nagyon fiatal tehetséges társulatnak. Én a Metz elleni elődöntőjüket döntőnek tartom, hiszen a másik oldalon két gyengébb  csapat van és azt is meg merem kockáztatni, hogy amelyik csapat ezt a párharcot megnyeri, az lesz a végső győztes” – mondta Rácz.