Ligakupa

Kétgólos előnyt szerzett a Debrecen

Adamo Coulibaly duplájával a Debrecen idegenben tudott 2-0-ra nyerni a Haladás ellen a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén, így megnyugtató előnnyel várhatja a március 30-án rendezett visszavágót. A hazaiak végig mezőnyfölényben játszottak, de a gólokat a vendégek szerezték.

A hazaiak a 3. percben óriási helyzetet hagytak ki. Fodrek kapott remek visszagurítást a Debrecen alapvonaláról, de a játékos megcsúszott a lövés pillanatában, így kapu mellé ment a lövés. A hazaiak presszionáltak a mérkőzés elején, Verpecz Istvánnak kétszer is védenie kellett.

A Debrecen került előnybe - Fotó: www.dvsc.hu
A 12. percben Nagy Gábor mentett hatalmasat. A szombathelyi védő utolsó emberként csúszott a labdára, amivel Adamo Coulibaly mehetett volna egyedül a kapura.  Két perccel később Salaminak gurított vissza a büntetőterületen belülről, de csapattársa kapu mellé lőtt.

Fodrek második és harmadik helyzetét is kihagyta, előbbinél 16 méterről lőtt kapásból kapu mellé, míg utóbbinál közelről küldte a rövid oldalra a játékszert, de Verpecz bravúrral hárított. A védés utáni szögletnél a gólvonalra állított Bódi mentette meg a Debrecent a kapott góltól.

A pálya talaja több játékost megtréfált. Coulibaly vitte a Haladás alapvonala felé a labdát, beadását Tóth Péter nem tudta kivágni a labda felpattanása miatt, a 28. percben Farkas Balázs azonban nem használta ki az adandó lehetőséget.

Aztán a 44. percben Coulibaly-t buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig megítélte a büntetőt.  A sértett állt a labda mögé, és nem hibázott, az eldőlő kapus mellett okosan gurított a kapu bal oldalába (0-1). A szünetig már nem változott az eredmény.

A fordulás utáni első percben azonnal helyzetbe kerültek a hajdúságiak, Coulibaly kapott remek labdát, de kisodródott így Rózsa Dániel védeni tudott.

Halmosi Péter került helyzetbe az 53. percben, gyönyörű lövést eresztett meg, de a rövidre érkező lövést Verpecz remek védéssel hatástalanította. A másik oldalon viszont megszületett a második gól. A 62. percben Coulibaly mellel tette Szakály elé a labdát, a középpályás visszagurított a kimozduló kapus mellett, a francia csatár pedig a hosszúba gurított (0-2).

A 73. minutumban Sipos hozta helyzetbe Nagy Gábort, de az ötösről fejelt labda kapu mellé szállt. Alig néhány perccel később a ugyanő küldte középre a játékszert, de Lattenstein lövés helyett a cselt választotta.

Sluka a 85. percben 20 méterről végzett el egy szabadrúgást, de szerencséje sem volt a hazaiaknak, a megpattanó lövés csak a kapufát találta el. A következő helyzetet Nagy II Gábor fejelte kapura, de a vendégek ismét a gólvonalról tisztáztak.

A mérkőzésen többet támadott a hazai egyesület, de mégis a Debrecen szerzett két gólt, így előnnyel várhatja az elődöntő visszavágóját.

Ligakupa, elődöntő első mérkőzés:

Haladás-Debrecen 0-2 (0-1)
gólszerző: Coulibaly (44. - büntetőből, 62.)

A visszavágót március 30-án, 16.30 órakor rendezik a debreceni Oláh Gábor utcában.