Forma-1 Ausztrál Nagydíj

Egyáltalán nem akartam megelőzni Rosberget - Barrichello

Rubens Barrichello nem zárt jó hétvégét az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, több hibát is elkövetett, a Rosberggel történt ütközését a bírák szabálytalannak ítélték, ami miatt boxutca-áthajtásos büntetést kapott. Rubinho a gumik tapadásában látta a baleset okát.

Talán jobban járt volna Rubens Barrichello, ha neki sem vág az idénynyitó Ausztrál Nagydíjnak vasárnap hajnalban. Még szombaton kezdődött a pechszériája, hiszen bejutott ugyan az időmérő második szakaszába, ám kicsúszása miatt mért időt már nem tudott felmutatni. A versenyből aztán kiütötte Rosberget, majd elromlott alatta a Williamse.

A tévéből úgy tűnt, hogy a Formula-1 legrutinosabb pilótája a rutintalan zöldfülűekre jellemző optimizmussal próbálta megelőzni az előtte haladó Nico Rosberget, amikor a 22. körben megtorpedózta a németet.

Egyáltalán nem akartam megelőzni Nicót, én Kobajasival szemben akartam az ívet védeni. Éppen akkor kezdett elfogyni a gumim tapadása, amikor a baleset történt, ezért korábban kellett volna fékeznem. Ráadásul Rosberg  gumijának másmilyen volt a tapadása, és még ő is hamarabb kezdett fékezni” - magyarázta a bizonyítványát Rubinho.

Más kérdés, hogy az alábbi videón Kobajasit még úgy ahogy észre lehet venni, az előzés szándékát azonban nem feltételezhettük a japánról.