Női tőr Vk

Mohamed Aida tizenharmadik

  • MTI
megosztom

Ahogy az idei első három női tőr Világkupa-verseny közül kettőn, úgy a negyediken, a budapestin is Mohamed Aida szerepelt a legjobban a magyarok közül, ami ezúttal a 13. helyet jelentette a számára.

A szombati első két fordulóban magabiztosan nyert egy kínai és egy amerikai tőröző ellen, a világbajnoki címvédő Elisa Di Francisca azonban ezúttal nagy falatnak bizonyult.

"Az első asszóm nehezebb volt, mint a második, de mindkettőben aktívnak kellett lenni, nem lehetett csak úgy álldogálni - mondta Mohamed. - Addigi teljesítményem alapján többet vártam a Di Francisca elleni asszótól, de nem sikerült megvalósítanom, amit elterveztem, mert a régi mozdulatok nem jöttek elő. Nagyon bánt, hogy így megvert, egyszerűen "megevett ebédre". A tavalyi világbajnokságon kikaptam tőle, azelőtt viszont, mielőtt szültem, többször is legyőztem őt. Az eltelt időben nagyot változott a vívása, nem csinál ugyan sok mindent, de amit igen, azt tökéletesen."

A legjobb 64 között csupán két magyar szerepelt az Angyalföldi Sportközpontban, 16 hazai vívó nem jutott tovább a pénteki selejtezőből. A Mohamedhez hasonlóan főtáblás Varga Gabriella első orosz ellenfelét legyőzte, a másodikat viszont már nem, ezzel 30. lett.

A Vk-viadalon 29 ország 169 tőrözője indult. Nem volt ott a mezőnyben a hétfőn térdműtéten átesett Knapek Edina.

Eredmények:

a 64 között:
Mohamed Aida - Le Huj-lin (Le Huilin, kínai) 15-8
Varga Gabriella-Larissza Korobejnyikova (orosz) 15-14

a 32 között:
Mohamed-Nzingha Prescod (amerikai) 15-7
Inna Deriglazova (orosz)-Varga 15-10

a 16 között:
Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed 15-4

A négyes döntő 15 órakor kezdődik. Vasárnap csapatversenyt rendeznek. A program 8 órakor indul, a fináléra 15 órától kerül sor.

megosztom