Jégkorong ob I

Megvédte címét a Fehérvár

  • MTI

Sorozatban kilencedik, összesítésben 12. bajnoki címét gyűjtötte be a Fehérvár jégkorongcsapata, miután a döntő negyedik, szombati mérkőzésén 9-4-re győzött a Dunaújváros ellen, s ezzel 4-0-ra nyerte a párharcot.

Ünneplő fehérváriak - Fotó: MTI
Az első három találkozón kiderült, hogy a Dunaújváros nem tudja megfosztani címétől a megyei riválist, az volt a kérdés csupán, nyer-e meccset a Dab. A Volán viszont hazai jégen szerette volna lezárni a sorozatot, és saját közönsége előtt kívánt ünnepelni.

A meccs elején a fehérváriak neki ugrottak ellenfelüknek, sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, és végül egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. Kovács a kapu elé lőtte a korongot, az megpattant egy védő ütőjén, és így védhetetlenül vágódott a léc alá. Az amúgy remekül védő Sevela tehetetlen volt.

Egy emberelőny felhozta a vendégeket, és Varga erős lövése a bal felső sarokban kötött ki. Hetényi semmit sem látott, mert takarták előle a kilátást.

A második játékrészben az öltözőben feledkeztek a hazaiak: a 15. másodpercben Pozsgai a Dabot juttatta előnyhöz. Azonban 32 másodperc múlva jött a válasz Palkovics révén. A vendégek keményen harcoltak, érezték, hogy lehet esélyük, s a 25. percben újra előnyhöz jutottak. Ám most a Volán nem egy, hanem két gyors góllal válaszolt. De nem volt vége a gólfesztiválnak, mert Azari újból egalizált, és még a szünet előtt megint esett két Volán-gól.

A záró harmadban is folytatódott a fesztivál, de most már csak egy csapat volt a jégen. Ladányi, Nagy és Palkovics is bevette Sevela kapuját, aki aztán 9-4-nél, a 49. percben cserét kért.
A végén már csak a közönségszórakoztatás maradt, és sorozatban kilencedik alkalommal lett bajnok a fehérvári együttes.


Döntő, 4. mérkőzés:

Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler Dunaújváros 9-4 (1-1, 5-3, 3-0)

gól: Kovács (8.), Palkovics (21., 29., 49.), Vas (31.), Nagy (39., 47.), Ladányi (40., 44.), illetve Varga (15.), Pozsgai (21.), Hegyi (25.), Azari (37.)

A párharcot 4-0-s összesítéssel a Fehérvár nyerte.