EURO 2012

Anglia könnyedén elintézte Walest

Anglia húszpercnyi játékkal is könnyedén legyőzte Walest a G-csoportban az Európa-bajnoki selejtezők szombati játéknapján. A Háromoroszlánosok a sikerrel átvették a vezetést Montenegrótól az ötösben. A B-csoportban Oroszország nem bírt idegenben az örmények ellen, 0-0-val végződött az összecsapás, így összetömörültek a riválisok, és teljesen nyílttá vált a továbbjutás.

Európa-bajnoki selejtezők:

B-csoport
Örményország-Oroszország 0-0

A csoportot vezető Oroszország nem jutott dűlőre idegenben az örményekkel, 0-0-ás döntetlennel végződött a találkozó, a csoportban a legkevesebb gólt kapó orosz védelem állta a sarat a legtöbb találatot szerző támadósorral - az örményekével - szemben. A pontosztozkodásnak a riválisok örülhetnek, minden nyitott még ebben a hatosban, Macedónián és Andorrán kívül az összes szereplőnek van esélye akár még az első helyre is, de a pótselejtezős másodikra mindenképp.

Nem bírt egymással Örményország és Oroszország a szombati Eb-selejtezőn

Később:
Andorra-Szlovákia 20:00
Írország-Macedónia 20:45

Az állás: 1. Oroszország 10 pont/5 mérkőzés, 2. Örményország 8/5, 3. Írország 7/4, 4. Szlovákia 7/4, 5. Macedónia 4/4, 6. Andorra 0/4.

G-csoport
Wales-Anglia 0-2 (0-2)
Gólszerző: Lampard (7. - tizenegyesből), Bent (15.)

Angol gólöröm Wales ellen

Anglia már a 7. percben vezetéshez jutott, miután James Collins buktatta Ashley Youngot, a megítélt büntetőt pedig Frank Lampard a másik irányba vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtte (0-1).


8 perc elteltével megduplázódótt a vendégek előnye, Ashley Yong egy tizenegyes kiharcolása után gólpasszt adott: Glen Johnson vágott előre egy labdát a jobb szélen megiramodó Youngnak, aki egyből a középen érkező Darren Benthez továbbított, a csatár pedig közelről gurított a kapu közepébe (0-2).

A gólok után leült a meccs, az angolok tartalékolták erőiket a következő fellépésre (Ghánát fogadják kedden barátságos találkozón), a walesiek pedig rendkívül gyengén futballoztak a sok szabálytalanságot hozó mérkőzésen, alig jutott szóhoz a hazai együttes.  A 2-0-ás sikerrel az angolok befogták pont- és mérkőzészámban is Montenegrót, és jobb gólkülönbséggel a csoport élére álltak.

Később: Bulgária-Svájc 17:45

Az állás: 1. Anglia 10 pont/4 mérkőzés, 2. Montenegró 10/4, 3. Svájc 3/3, 4. Bulgária 3/3, 5. Wales 0/4.