Magyar-holland

Vanczák volt a leggyengébb, Rudolf a legjobb

A hollandoktól elszenvedett 4-0-s vereség után értékeltük a magyar válogatott játékosait, akik közül többen is gyengén futballoztak péntek este.

Magyar-holland után - Fotó: MTI

Kezdőcsapat

Király Gábor (4) - Az első holland gól egyértelműen a lelkén szárad, bár a második félidő elején volt két bravúrja, végig bizonytalan volt, kijöttek róla a labdák.

Vanczák Vilmos (3) - Az egész magyar válogatott leggyengébb játékosa volt, még a csapattársaihoz képest is csigalassú volt. Elmentek mellette a hollandok, megetették, a második és a harmadik holland gólban is nyakig benne volt.

Lipták Zoltán (5) - Sokszor besegített a szélső védőknek, a bekapott gólok nem rajta múltak, de látható volt, hogy nem ehhez az iramhoz szokott, gyakran nyomozta a labdát.

Juhász Roland (4) - Többször is kereszteznie kellett a fellépő Laczkó oldalára, amit meg is oldott. A negyedik gól előtt bohózatba illő lyukat rúgott, sajnos a belga bajnokság se az a szint, ami elég lenne egy komolyabb csapat ellen.

Laczkó Zsolt  (5) - Ahhoz képest, hogy alig játszik a klubjában, próbált bekapcsolódni a támadásokba, bátran jött előre a bal oldalon. A 38. percben komolyat hibázott, de Kuyt nem büntetett érte.

Varga József (5) - Harcosan játszott, többször is jól szerzett labdát, de előrejátékban sokat nem tudott hozzátenni a válogatott játékához.

Elek Ákos (4) - Egy-egy labdaszerzés után támadásban nem jó megoldásokat választott, gyakran elbotlott a labdában. Sneijder az első holland gól előtt simán állva hagyta, teljesen más dimenzióban játszott az ellenfél, mint amit ő megszokott a Videotonnál.

Koman Vladimir (3) - Teljesen formán kívül futballozott, passzai pontatlanok voltak, folyamatosan ütemet tévesztett. Rajta látszott legjobban, hogy nem játszik a csapatában, a szünetben le is hozta a kapitány.

Gera Zoltán (4) - Azon kívül, hogy a gólok után üvöltözött egy sort a csapattársaival, sok mindennel nem tűnt ki. Keveset vállalkozott, hiányzott belőle a megszokott kreativitás, a második félidőben volt egy ígéretes kapura lövése, de ezt könnyedén védte a vendégek kapusa.

Dzsudzsák Balázs (5) - Remekül kezdett, egy csellel két holland védőt bolondított meg, de az első húsz perc után teljesen eltűnt. Lecövekelt a bal szélen, nem mozgott eleget befelé, így könnyen megakadályozták a hollandok a megindulásait.

Rudolf Gergely (6) - Annak ellenére, hogy nem szereztünk gólt, a magyar válogatott legjobbja volt, sokszor próbálkozott kapura lövéssel. Társai gyakran egyedül hagyták, nem támogatták eléggé, de így is harcosan játszott, nem rajta múlt az eredmény.

Cserék

Vadócz Krisztián (4) - Varga József helyére jött be, de nem hozott új lendületet, mondhatni még gyengébben teljesített debreceni társánál.

Czvitkovics Péter (4) - A vége előtt öt perccel volt egy kapura lövése, azon kívül teljesen súlytalan és lassú volt, a hollandok nem az ő szintjén játszottak.

Priskin Tamás (-) - Tíz percet kapott, ennyi idő alatt sokat nem tudott bizonyítani.