Kajak-kenu

Új alelnököt és elnökségi tagokat választottak

Pénteken tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A küldöttek új tisztségviselőket választottak, és megszavazták az elnöki beszámolót, valamint a 2010-es év gazdasági előterjesztéseit.

Dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke megtartotta kiegészítését a sportági beszámolóhoz. Kiemelte, hogy a kajak-kenu sportág újabb rendkívül sikeres éven van túl, de ugyanúgy, ahogy az elmúlt időszakban is történt, továbbra is fontos, hogy a szövetség előre tudjon gondolkodni.

Baráth Etele leszögezte, hogy az MKKSz kiemelten fontos ügyként kezeli az utánpótlás rendszer megújítását, valamint egy olyan új struktúra kialakítását, amely lehetőséget nyújt a klubrendszer további fejlesztésére, illetve a klubok és az ott dolgozó utánpótlásedzők támogatására.

Már megalakult az a munkacsoport, amelyik szeptemberre előkészíti a szükséges változtatásokat. Baráth Etele arra kérte a tagszervezetek képviselőit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a közös munkában, erre több alkalom is nyílik majd a következő időszakban.

A közgyűlés egyhangúlag fogadta el az elnök beszámolóját, illetve a gazdasági előterjesztéseket.

A küldöttek módosították az alapszabályt és új tisztségviselőket választottak. A szövetség megnövekedett marketing tevékenysége, valamint a belső munkamegosztás még professzionálisabbá tétele miatt létrehozták a marketing alelnöki funkciót. Erre a pozícióra a közgyűlés egyhangúlag Gyulay Zsoltot, kétszeres olimpiai bajnok kajakost, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét választotta meg.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségében mostantól Dr. Ábrahám Attila képviseli az olimpiai bajnokokat, míg az Észak-Alföld régió tagszervezeteinek képviseletét Chladek Kálmán, a Szolnoki Sportcentrum igazgatóhelyettese látja el.

A közgyűlésen a tagok tájékoztatót kaptak a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság, illetve az azt követő Masters világbajnokság előkészületeiről, és elfogadta a közgyűlés a szövetség fennállásának 70. évfordulója kapcsán rendezendő megemlékezések programtervét is.

Forrás: kajakkenusport.hu