Barcelona

Már csak a vb-arany hiányzik - Messi

Lionel Messi kijelentette, hogy egy nap világbajnok lesz az argentin válogatottal. A Barcelona kétszeres aranylabdás zsenije  klubszinten  - és egyénileg - már mindent megnyert, de az argentin (felnőtt)válogatottal eddig elkerülték a zajosabb sikerek.

Lionel MessiMessi az U20-as válogatottal világbajnokságot nyert, a felnőttcsapattal ezüstérmes volt a 2007-es Copa Américán, emellett olimpiai bajnoknak mondhatja magát (Peking, 2008), de ennél jóval többre vágyik. Diego Maradonához hasonlóan világbajnoki címre szeretné vezetni az Albicelestest.

"Világbajnokságot akarok nyerni, ez az a trófea, amire a legjobban vágyom - nyilatkozta a csatár a TyC Sports-nak. - Semmit sem kívánok jobban ennél. Istennek hála, klubszinten már számos trófeát volt szerencsém nyerni. Tudom, hogy sikerülni fog."

"Diego egyedülálló játékos, nincs szükség az összehasonlításra. De én is le akarom tenni a névjegyem a labdarúgás történetében" - mondta a játékos a Maradonát firtató kérdésekre. Zárójelben megjegyezhetjük, hogy ez már rég megtörtént.

Messi eddig két világbajnokságon vett rész az argentin nemzeti csapattal, de 2006-ben és 2010-ben is  a negyeddöntőben búcsúzott a gárda, mindkétszer a későbbi bronzérmes Németország ejtette ki.