Szavazás

Dzsudzsák vagy Afellay? Szerinted ki a jobb?

megosztom

Vajon ki a jobb a posztján? Király vagy Vorn? Gera vagy Kuyt? Koman vagy Sneijder? Az esti Eb-selejtező előtt párba állítottuk a várható kezdőcsapat tagjait a megfelelő posztokon. Kiváncsiak vagyunk a véleménytekre, szerintetek ki a jobb futballista?

Király Gábor-Michel VormAz 1860 München rutinos kapusa, a magyar válogatott egyik legstabilabb pontja áll a magyar kapuban. A vendégeknél a Marten Steekelenburg sérülése miatt lehetőséget kapó Michel Vornnal, az Utrecht kapusával.

Vanczák Vilmos-Gregory van der WielA rutinos Vanczák Vilmosra szavazott Egervári Sándor a védelem jobb oldalának megerősítése érdekében. A hollandoknál ugyanezen a poszton a támadásokat jobban segítő van der Wiel áll.

Lipták Zoltán-Joris MathijsenA védelem közepén a kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező Lipták Zoltán áll a magyar válogatottban, aki a Videotonban nyújt hétről-hétre kimagaslót. A holland védelem tengelyében a Hamburg játékosa, Joris Mathijsen áll, aki már a vb-n is bizonyított.

Juhász Roland-John HeitingaA másik középső védő a nálunk Juhász Roland lesz, aki évek óta kirobbanthatatlan az Anderlechtből és a nemzeti csapatból is. A 66-szoros válogatott John Heitinga nem csak az Everton, hanem a holland válogatott egyik legstabilabb pontja.

Laczkó Zsolt-Urby EmanuelsonA Sampdoriában többnyire a kispadon ülő Laczkó Zsoltnak kell állnia a holland jobb szél rohamait. A vendégeknél Urby Emanuelson áll ezen a poszton, aki a Milanban szintén a cserepadra szorul.

Gera Zoltán-Dirk KuytGera Zoltán a Fulhamben már csak a lelátón kap helyet, ám a magyar válogatott csapatkapitánya ígéri, erre a meccsre felszívja magát. A holland jobb oldali támado, Dirk Kuyt lesz, aki a Liverpoolban bombaformában játszik az utóbbi időben.

Elek Ákos-Nigel de JongElek Ákos a finnek elleni nagy futása után ismét bizonyítana a közvéleménynek, hogy az NB I-ben játszó játékosok is helyt tudnak állni a nemzetközi porondon. Nigel de Jong Mar van Bommel távollétében a legkeményebb holland lesz a pályán, akárcsak a Manchester Ciy-ben.

Varga József-Rafael van der VaartVarga József lehet a magyar csapat meglepetésembere, akire az ellenfél se számít. A DVSC-TEVA nagy munkabírású középpályása a BL-ben már bizonyított, most a nemzeti csapatban szeretne. Rafael van der Vaart a Tottenhamben is remek szezont fut, és a válogatottban is kihagyhatatlan a középpályáról.

Dzsudzsák Balázs-Ibrahim AfellayDzsudzsák Balázs a magyar válogatott legnagyobb sztárja jelen pillanatban, mindenki tőle várja a gólt, vagy gólokat a hollandok ellen. Egykori csapattársa, Ibrahim Afellay szerepelhet hasonló poszton a vendégeknél, aki Arjen Robben sérülése miatt kaphat helyet a kezdőcsapatban.

Koman Vladimir-Wesley SneijderKoman Vladimir szerepelhet az egy szem támadó mögött visszavonva, aki a Sampdoriában kevesebb lehetőséget kap mostanában, de külön edzésekkel készült a válogatott találkozóra. A másik oldaldon a tavaly BL-győztes, Wesley Sneijder dolga lesz a jobbnál-jobb labdákat osztogatni a támadóknak.

Rudolf Gergely-Robin van PersieRudolf Gergely feladata lesz minden bizonnyal birkózni a holland védőkkel, megtartani a labdát és berúgni a helyzeteket. A Bariban mindenesetre egyre jobb formába lendül a 25 éves játékos. Az Oranje támadója Robin van Persie lesz, aki nemrég még a Barcelona kapuját vette be a BL-nyolcaddöntőben az Arsenal színeiben.

megosztom