Sífutás

Az olaszok világbajnoka is befejezi

  • VNA

Az olaszok sprint világbajnoka, Arianna Follis is befejezi pályafutását, aki 33 évesen döntött úgy, hogy elég volt az élsportból.

A szlovén Petra Majdic után egy másik kiemelkedő tudású sífutó is búcsúzik a női mezőnytől. A közelmúltban a svédországi Falunban véget ért szezon után ugyanis az olaszok világbajnoka, Arianna Follis is befejezi pályafutását. A most 33 esztendős versenyző már 1995-ben szerepelt a Világkupa sorozatban, ahol három versenyt tudott megnyerni. A sprint specialista Follis legnagyobb sikerét a 2009-es libereci világbajnokságon érte el, ahol a szabad stílusú sprintversenyben elsőként haladt át a célvonalon.

Az idei oslói világbajnokságon a sprintben ezüstérmet szerző Follis emellett még további három vb-bronzzal is dicsekedhet, továbbá olimpiai érme is van, hiszen a hazai pályán, Torinóban rendezett 2006-os játékokon tagja volt a bronzérmes 4x5 km-es női váltónak. Az olasz sífutónak az idei éve is remekül alakult, hiszen az összetett Világkupában (karrierje legjobbját elérve) a harmadik helyen zárt, míg a sprinterek összesítésében a szintén visszavonuló Majdic mögött a második helyen végzett.

„Ideje búcsúzni. Talán most van erre a legjobb alkalom, hiszen remek szezon áll mögöttem, így jó érzéssel veszek búcsút a mezőnytől. Ideje most már más dolgokra koncentrálni az életben.” – nyilatkozta a vetélytársak által is kedvelt Follis, aki a sífutás mellett a sítájfutásban is remek eredményeket ért el és akit két évvel ezelőtti (2009) világbajnoki címe után az év sportolójának is megválasztottak Olaszországban.