Barcelona

A történelem egyik legjobb csapatában játszom - Affelay

megosztom

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona holland középpályása izgatott volt, mielőtt a katalán fővárosba költözött, azonban már most otthonosan érzi magát.

FC BarcelonaIbrahim Afellay a téli átigazolási időszakban került a spanyol egyesülethez, melyben azóta sem játszott végig egyetlen mérkőzést sem. E tényező őt állítása szerint egyáltalán nem zavarja.

"Tudomásul vettem, hogy a történelem egyik legjobb csapatában játszhatom. Hét perc játéklehetőség sokkal többet ér, mint kilencven perc más klub játékosaként" - kezdte nyilatkozatát a játékos.

A fiatal holland középpályásnak nagyon tetszik a Barcelona játékstílusa mind kívülről, mind belülről.
"Mindig van szabadon csapattárs, aki megkaphatja a labdát. A játékosok még azelőtt elmozognak, mielőtt megtámadhatnák őket. A PSV-nél az emberek azzal vádoltak bennünket, hogy túl sokat vezetjük a labdát, azonban nem volt más lehetőségünk" - mutatott rá a két játékstílus közti óriási különbségre Afellay.

"A legjobb dolog az, hogy mindenki rendes ember a csapatban, ez nagyon sokat jelent számomra. Csupán három hónapja vagyok Barcelonában, de máris otthon érzem magam" - tért ki csapattársaira a középpályás, akiknek elmondása szerint sokat köszönhet.

"Még csak 24 éves vagyok, és sokat kell tanulnom. A türelem a normál életben és a labdarúgó életében egyaránt fontos" - zárta mondandóját Ibrahim Afellay.

megosztom