Műkorcsolya

A franciák odaadnák Tokiónak a 2012-es vb-t

  • VNA

A francia szervezők a földrengés által sújtott Tokió javára lemondanának a 2012-es műkorcsolya világbajnokság rendezéséről.

A tokiói műkorcsolya világbajnokság közelmúltbeli lemondása után még továbbra sincs döntés arról, hogy az eredetileg erre a hétre tervezett versenyt megrendezi-e a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU). A lehetséges helyszínek között felvetődött Kanada, Oroszország, Olaszország, Finnország és az Egyesült Államok is. A sportág döntésre váró vezetői időközben egy nagyvonalú felajánlást is kaptak a franciáktól, akik készek arra, hogy a 2012-es rendezésről lemondjanak Tokió javára.

„Mindannyian együtt érzünk és szolidárisak vagyunk a japánokkal és ezt szeretnénk a japán szövetség tudomására is hozni. Ezt a javaslatunkat az ISU-nak is elküldjük és reméljük, hogy a japánoknak lesz elegendő idejük felkészülni a következő világeseményre.” – mondta a roppant gáláns francia műkorcsolya szövetséget vezető Didier Gailhaguet. A franciáknál még nem került véglegesen kijelölésre a rendező város, eredetileg ugyan Nizza volt kijelölve, de év elején az is felvetődött, hogy esetleg mégis Montpellier lehetne majd a tényleges rendező.