Magyar-holland

Van Bommel sem játszik ellenünk pénteken

  • MTI-hatharom.hu

Szerdán újabb neves labdarúgó, Mark van Bommel dőlt ki a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő holland válogatott keretéből.

Az AC Milan védekező középpályása alapembernek számít a világbajnoki ezüstérmes csapatban, ám apósának, Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak ezúttal le kell mondania róla, miután szerdára kiderült, hogy combsérülése biztosan nem jön rendbe a pénteki, budapesti mérkőzésre.

"Idegesítő, de nem súlyos" - mondta a játékos a sérüléséről a telegraaf.nl holland híroldalnak. "Mindent megtettünk, hogy péntekre felépüljek, de nem fog sikerülni. Ettől függetlenül a csapattal maradok, mert reméljük, hogy javulni fog az állapotom keddig."

A holland csapatot komoly sérüléshullám sújtja, van Bommel mellett Maarten Stekelenburg, Arjen Robben, Theo Janssen, Klas-Jan Huntelaar és Hedwiges Maduro sem állhat a kapitány rendelkezésére. Helyükre Luuk de Jong, Ruud van Nistelrooy, Jeremain Lens és Stijn Schaars került a keretbe.

A két csapat pénteken a Puskás Ferenc Stadionban 20:30 órától csap össze egymással, majd négy nappal később Amszterdam is megmérkőznek.