Tenisz

Navratilova szerint a mentális erő a kulcs Murray áttöréséhez

Andy Murray képes arra, hogy Grand Slam-tornát nyerjen, de ehhez változtatnia kell a mentális hozzáállásán - tanácsolja a britek első számú teniszezőjének minden idők egyik legjobbja, Martina Navratilova.

Andy MurrayAndy Murray évek óta a brit teniszsport legnagyobb reménysége, eddig háromszor került Grand Slam-győzelem közelébe, de kétszer Roger Federer, idén januárban pedig Novak Djokovics akadályozta meg a végső sikerben.

"Azt hittem, most már végre ő lesz a győztes, de persze még rengeteg ideje van. Kiváló veresenyző, a következő három-négy évben is az egyik legnagyobb esélyes lesz minden tornán. De ahogy telik az idő, egyre nehezebb lesz a dolga, az elvárások és a nyomás miatt."

"Megvan a tehetsége, de mentálisan még van hová fejlődnie. Sokat hibázik, még nem tudja kellően fékezni az indulatait. Túl sokat fogallkozik a bírókkal, pedig attól nem lesz jobb a fonákja. Emellett jobban kell tisztelnie az ellenfeleit, így a nyomás is megszűnne rajta" - mondta angol újságírók kérdésére a 18-szoros egyéni GS-győztes.