Barcelona

Javier Espinosa, az új Iniesta - videó

Javier Espinosa 13 éves kora óta az FC Barcelona akadémiáján nevelkedik. Egyike lehet azon különleges játékosoknak, akik a méltán híres La Masíában kezdték pályafutásukat, s azóta a világ legjobb futballistái között említik neveiket.

Névjegy

Név: Javier Espinosa González Született: 1992. szeptember 19. Nemzetiség: Spanyolország Magasság: 174 cm
Klub: FC Barcelona
Pozíció: középpályás
Válogatott: U-17, U-19, U-20 (Spanyolország)
A rendkívül képzett középpályás irányító szerepkörben is tökéletes teljesítményre képes. A spanyol U-20-as válogatottba meghívót kapó játékos bármely szögből képes gólt szerezni, remekül érzi a Barcelonára oly jellemző rövidpasszos játékot, kiválóan cselez, és remekül szolgálja ki társait gólhelyzetekben. Emellett kiválóan lövi a szabadrúgásokat, és higgadtan értékesíti a megítélt büntetőket. Elegáns stílusa és különleges technikai képzettsége miatt máris Messihez, Xavihoz vagy Iniestához hasonlítják a szakértők. Egybehangzó spanyol vélemények szerint a Barcában Xavi vagy Iniesta szerepkörében tudná legjobban kamatoztatni tehetségét.

Javier Espinosa, az FC Barcelona tehetséges fiatal játékosa
A 18 éves játékos hálás, hogy csatlakozhatott az FC Barcelona fiataljaihoz: "Minden gyermek manapság ott akar lenni, ahol most én vagyok. Ez egy remek lehetőség, melyet nem szabad elszalasztani. Minden nap keményen meg kell dolgoznod azért, hogy álmaid valóra váljanak."

A fiatal Espinosa beszélt példaképéről, Andrés Iniestáról is: "Különleges a kapcsolatom vele. Amint meglátom, ő egyből átölel. Törődik velem, ami nagyon jól esik számomra."

Az Ibériai-félszigeten sokan a spanyol futball új Iniestáját látják a csiszolatlan gyémántban, aki egy napon majd az FC Barcelona és Spanyolország számára szállíthatja az újabb sikereket.