Premier League

Játsszon mindenki egyszerre az utolsó fordulókban - Wenger

Az Ágyúsok menedzsere szerint egyik csapatnak sem szabad előnyt kapnia a hajrában

Arsene Wenger, az Arsenal szakvezetője szerint a Premier League utolsó három fordulójában minden mérkőzést azonos időpontban kellene kezdeni, hogy egyik csapat se szerezhessen előnyt a várhatóan kiélezett hajrában azáltal, hogy tudja a másik eredményeit.

Arsene Wenger az Arsenal edzője
A Premier League-ben a jelenlegi szabályok szerint csak az utolsó fordulóban kezdődnek azonos időpontban a mérkőzések, de Arsene Wenger szerint ezt ki kellene terjeszteni a megelőző két körre is.

"Vannak előnyei és hátrányai is annak, ha az ember később játszik, mint a közvetlen riválisai. Ha valaki tudja, hogy az ellenfelei már elveszítették az aktuális mérkőzésüket, kényelmesebb helyzetbe kerül. Lelkileg megkönnyíti a felkészülést, és ez ránk, a Manchester Unitedre vagy a Chelsea-re éppúgy érvényes lehet. Talán jobb lenne, ha senki nem kapná meg ezt az előnyt. Az olyan hétvégék, amelyeken a többiek pontokat veszítenek, különösen fontosak a bajnokság ezen szakaszában" - mondta a francia menedzser.

Az Ágyúsok jelenleg ötpontos hátrányban vannak a Manchester mögött, de eggyel kevesebb meccset játszottak. Ez egyébként is különösen jellemző az angol bajnokságra, hiszen rendszeresen azonos időpontot jelölnek ki a bajnokikra és a kupafordulókra, így az utóbbiakban még érdekelt csapatok halasztásra kényszerülnek. Emiatt esetleg nehézkes lehet azt is megszervezni, hogy az utolsó körökre mindenki utolérje a többieket a mérkőzésszámot tekintve. Igaz, jelenleg még egész egyszerű a helyzet, hiszen csak négy csapat (köztük az Arsenal és a Chelsea) van lemaradva a többiekhez képest egy-egy találkozóval. Ugyanakkor az FA-kupa elődöntői megint egybe fognak esni a 33. fordulóval, amiben a Manchester United, a Manchester City, a Bolton és a Stoke is érdekeltek, és miattuk további négy csapat sem tudja lejátszani a meccseit.

Az angol újságírók egyébként arról is megkérdezték Wengert, hogy követi-e a többiek találkozóit, ha azokat az övékével egy időpontban rendezik. "Nem, csak a mérkőzés után járok utána az eredményeknek" - válaszolta. "Ha előttünk játszanak, szeretem tudni a végeredményeket, de ha egyszerre kezdünk, akkor nem érdekel a mi meccsünk végéig. A játékosaimat is arra biztatom, hogy ne a többiekkel foglalkozzanak, hanem arra figyeljenek, hogy jól menjen a játék.