Jégkorong ob I, döntő

Ismét nyert a Fehérvár

  • MTI

A második mérkőzését is megnyerte a címvédő Fehérvár a Dunaújváros ellen a jégkorong ob I döntőjében, így a címvédőt már csak két siker választja el az aranyérem megszerzésétől.


Döntő, 2. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler Dunaújváros 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
gól: Vas (18.), Sofron (25.), Mihály (40.), Holéczy (52.), Palkovics (58.), illetve Varga (24.), Azari (44.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0-a Fehérvár javára.

A mérkőzés előtt a hazai és a vendégszurkolók mécseseket gyújtottak a két évvel ezelőtt elhunyt ifj. Ocskay Gábor emlékére a válogatott játékosról elnevezett csarnok előtt álló kopjafánál.

A Volánban több változás is történt az első meccshez képest: például nem az első meccsen szereplő Hetényi, hanem Bálizs kezdett a kapuban, előbbit nem is nevezték az összecsapásra. Ezenkívül a légiósok között is változtatott Kevin Primeau vezetőedző. A vendégeknél nem volt számottevő változás.

Most a Dunaújváros nem tudott úgy nekiugrani riválisának, mint tette ezt kedden. A meccs elején még sikerült kivédekezni egy emberhátrányt az újvárosiaknak, ám a szünet előtt végül Vas bevette a remeklő Sevela kapuját.

A folytatásban gyorsan egyenlített a Dab, ám Lencsést kiállították, és az emberelőnyt a hazaiak elsőszámú támadósora gólra váltotta. A második pihenő előtt is villant a Volán Mihály révén.

A záró játékrészben Sevela helyett Becze állt be a vendégek kapujába, majd két védőjének kiállítása miatt dupla emberhátrányba került Volán gólt kapott. Így ismét nyílt lett a meccs, ám Holéczy – egy újabb hokis, aki az előző napon pihenhetett -, valamint Palkovics végleg eldöntötte a csatát.

A harmadik találkozót pénteken 18 órakor vívják Dunaújvárosban.