AS Roma

De Rossi elvágyódik, a Real és a MU is vinné

A Roma helyettes csapatkapitánya szerint rossz irányba mennek a dolgok a Farkasoknál

Az AS Roma saját nevelésű játékosa, és egyben helyettes csapatkapitánya, Daniele De Rossi elhagyni készül az olasz fővárost. Az utóbbi időben sokat kritizált játékos szerint az elmúlt másfél évben rossz irányba változtak a körülmények a Farkasoknál, és rengeteg kötődése ellenére kész lenne elhagyni csapatát és az olasz bajnokságot is. A hírek szerint José Mourinho és Alex Ferguson is szívesen leigazolná a világbajnok középpályást.

Daniele De Rossi 2002-ben került fel az AS Roma ificsapatából a felnőtt együttesbe, és gyorsan bejátszotta magát a középpályára. Elsősorban védekező játékosként tűnt ki az utóbbi években, de hátravont szervezőként sem okozott csalódást a Farkasok szurkolóinak, akik szemében az egyik legfontosabb láncszemmé nőtte ki magát. Ezért is lehet meglepő, hogy elvágyódik a klubtól és Olaszországból. Persze, ha hozzátesszük, hogy apósát másfél éve lelőtték, azóta pedig elvált feleségétől, már nem annyira meglepő, hogy környezetváltozásra van szüksége.

Ráadásul az sem esik neki jól, hogy a Sahtar Donyeck elleni meccsen elkövetett könyökléséért nem dicsérték meg a szurkolók: "Régen a sajátjukként kezeltek, és biztattak volna, hogy ha kell, még egyszer tegyem meg, de már új szelek fújnak. Valami megváltozott a Románál" - mondta el bűnbánatról nem tanúskodó véleményét a játékos.

Daniele De Rossi

"Az utóbbi másfél évben szinte csak Rómán kívülről kaptam dicséreteket, és voltak nehéz pillanataim, amikor senki nem állt mellettem. De nem akarom áldozatként feltüntetni magam, nem arra vágyom, hogy hátbaveregessenek és dicsérgessenek. A sebeim majd begyógyulnak, és levonom a megfelelő következtetéseket."

Az elvágyódó középpályást Alex Ferguson állítólag már régóta szeretné Manchesterbe vinni, valószínűleg a lassan kiöregedő Paul Scholes szerepkörét bízná a meglehetősen hasonló stílusú játékosra - akinek az időnként előtörő kíméletlen megoldásai is hasonlítanak Scholeséira. Sir Alexnek viszont lehet, hogy meg kell küzdenie José Mourinhóval, hiszen a Real Madrid portugál mestere is el tudná képzelni a világbajnok játékost Xabi Alonsó párjaként a Királyi gárda tengelyében.

Közben Olaszországban már azt rebesgetik, hogy a Roma nem is nagyon akarja visszatartani De Rossit, sőt, Riccardo Montolivót szerződtetnék a helyére a Fiorentinából. Ezek után már Alberto De Rossi, Daniele utánpótlásedző édesapjának szavai sem meglepőek: "Soha nem tudta volna elképzelni, hogy a Román kívül más csapatnál játsszon a jövőben, de ha most így nyilatkozott, akkor annak oka van."