Férfi kézilabda BL

Az egész város rajong a kézilabdáért Szegeden - Mocsai Tamás

Szombaton első alkalommal találkozik egymással a Pick Szeged és az SG Flensburg-Handewitt együttese a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a legjobb 16 között. Az első mérkőzésre Szegeden kerül sor. A Flensburg magyar légiósa, Mocsai Tamás nyilatkozott az ehfCL.com-nak a hazatérésről.

Mocsai tamás a magyar válogatott kézilabdázója
- Első alkalommal látogat a Flensburg Szegedre. Számodra a város és a klub sem ismeretlen. Mit tudsz mondani csapattársaidnak az ellenfeletekről?
- Szeged egyértelműen az elmúlt évtized második legerősebb magyar férfi kézilabda-egyesülete a Veszprém mögött. A klubnál tradíció, hogy kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába, s remek nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek. Tavaly az egyesület nagyobb hangsúlyt fektetett a magyar játékosokra, így most egy fiatal csapatuk van. Szeretném felhívni a figyelmet a balszélső Törő Szabolcsra, a beállós Zubai Szabolcsra és az irányító Lékai Mátéra, akik a magyarok kulcsjátékosai.

- Miképp értékelnéd az esélyeiteket a negyeddöntő eléréséhez?
- Nehéz lesz számunkra Szegeden sikert elérni. Az egész város rajong a kézilabdáért, a csarnok hangulatát magunk is érezni fogjuk. A Valladolid például öt góllal kapott ki itt. Nem számítunk egyetlen könnyű mérkőzésre sem a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Azzal a célkitűzéssel utazunk Magyarországra, hogy jó eredményt érjünk el.

- Előny számotokra, hogy a második mérkőzést hazai környezetben játszhatjátok?
- Ez egy megszokott dolog, hogy előny a második mérkőzést hazai közönség előtt játszani. Saját szemmel nézve a dolgot a legfontosabb, hogy mindkét mérkőzésen száz százalékosan teljesítsünk.

- A helyszínen szorítanak majd érted a családtagjaid?
- Ez alkalommal nem találkozhatok édesapámmal (Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője - a szerk.), ugyanis Ő Barcelonába utazik a Veszprémmel, azonban nővéreim ellátogatnak Szegedre, és drukkolnak nekem.