UEFA kongresszus

Több szövetséggel is tárgyalt az MLSZ küldöttsége

A UEFA 35. kongresszusán részt vett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, valamint Vági Márton főtitkár és Berzi Sándor alelnök is. A keddi eseményen az MLSZ irányítói több tagszövetség vezetőségével - köztük az összes szomszédos ország vezérkarával - tárgyaltak.

"A spanyolokkal a már megkötött együttműködési megállapodás irányvonalairól egyeztettünk, más szövetségekkel pedig egy esetleges jövőbeli együttműködés lehetőségéről tárgyaltunk - mondta az mlsz.hu-nak Berzi Sándor. - Elkezdtük az osztrák szövetséggel az utóbbi időben kissé fagyossá vált viszonyunk újraépítését is. A két ország korábban tradicionálisan szoros kapcsolatot ápolt egymással, ezt jelzi, hogy a brit országok egymás közti nemzetközi mérkőzéseit leszámítva nincs két olyan válogatott Európában, amely többször mérkőzött volna meg egymással, mint az osztrák és a magyar nemzeti csapat."

A kongresszuson fotos személyi kérdésekben is döntés született: további négy évre elnökké választották a francia Michel Platinit, megválasztották az UEFA végrehajtó bizottságának tagjait, illetve a FIFA végrehajtó bizottságának tagsága is változott. Ez utóbbi testületben Ángel María Villar Llona, a spanyol szövetség elnöke lett az alelnök, míg a német szövetséget irányító Theo Zwanziger honfitársát, Franz Beckenbauert váltotta a végrehajtó bizottsági tagságban.