Vívás

Megműtik Knapek Edina térdét, kihagyja a budapesti Világkupát

  • MTI

Porcsérüléssel műtik Knapek Edinát, így ő nem indulhat a hétvégi budapesti női tőr Világkupa-versenyen.

A Pekingben olimpiai ötödik, egyéniben kétszeres világbajnoki bronzérmes vívó az MTI érdeklődésére a hétfői artroszkópos beavatkozás előtt elmondta: bár már régóta fájt a bal térde, úgy tervezte, hogy a hazai viadalon még pástra lép, végül azonban az olimpiai részvétel elsődlegességét szem előtt tartva, előrehozták az operációt.

"A tavalyi Európa-bajnokságon sérültem meg, azóta sokan sokfélét mondtak a problémámmal kapcsolatban. Most úgy tűnik, a porccal van gond. A felépülés tíz naptól három hétig tarthat, úgyhogy az áprilisi versenyszünetet követően májusban már ismét vívhatok. Ez azért fontos, mert így nem maradok le a kvalifikációs időszak elejéről" - mondta a csapatban Európa-bajnok tőröző, hozzátéve, hogy reményei szerint azért a hétvégén már kibiceghet az Angyalföldi Sportcsarnokban sorra kerülő versenyre.

A vívók számára április 1-től 2012. március 31-ig tart az olimpiai selejtezős időszak, a kijelölt egy év alatt lehet ranglistapontokat gyűjteni, az április azonban - ahogy minden évben - gyakorlatilag versenymentes. A női tőrözőknek egyéni és csapatviadalt is rendeznek jövőre Londonban.