EURO 2012

Késnek a fejlesztésekkel, de időben vannak az ukránok

  • MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megerősíttette, hogy késik a stadionrekonstrukció, illetve -kivitelezés a jövő évi kontinensviadal két ukrajnai helyszínén, Kijevben és Lvivben.

Gianni Infantino főtitkár szerint a két létesítmény "láthatóan nem készül el júniusig", a tervezett időpontig.
"Legkésőbb októberben adhatják át a két arénát, így még mindig marad elég idő a tesztelésre. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű menet, de végül az európai futball csodálatos ünnepe lesz jövő évi torna" - tette hozzá.

A főtitkár az elnök hétvégi kijelentését támasztotta alá. Vasárnap Michel Platini a francia hírügynökségnek úgy fogalmazott: "Lengyelországban minden rendben van, minden időre elkészül, Ukrajnában viszont lesz egy kis késés. Ugyanakkor felhívom a figyelmet arra, hogy Franciaországban csak 1998 februárjában, a világbajnokság előtt nem sokkal fejezték be a munkálatokat a Stade de France-ban. Ukrajnában a stadionokat októberre befejezik, és ez végül is jó így, még azzal együtt is, hogy júniusra ígérték a kivitelezés megvalósulását."

Az ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-n Donyeck, Harkiv, Kijev és Lviv, illetve Poznan, Gdansk, Varsó és Wroclaw lesz házigazda.