Eb-selejtező

Az A csoportban csak a követők sorrendje kérdéses

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozata még a felénél sem jár, az azonban már most (ahogyan az első forduló előtt is) világosan látszik, hogy az A jelű kvartett győztese nem lehet más, mint Németország. Így a kérdés nem a győztes kilétéhez, hanem az üldözők befutási sorrendjéhez kötődik.

Ugyanis a németek eddig veszített pont nélkül, plusz 12-es gólkülönbséggel vezetik a csoportot, és semmilyen jel nem utal rá, hogy a Nazionalelf lassítaná a tempót ezután. Az sem jelent nagy titkot senki számára, hogy feltehetőleg a Törökország-Ausztria duóból fog kikerülni a második, pótselejtezőt érő pozíció várományosa.

Német-török rangadó - Fotó: AFP
Szomszédjaink meglepetésre három mérkőzést játszva 7 egységgel állnak a csoport második helyén, két hazai győzelmük után (Azerbajdzsánt és Kazahsztánt győzték le) 4-4-es döntetlent értek el a belgák ellen idegenben, így a visszavágón is a Sógorok lépnek pályára favoritként.

A törökök ezzel szemben négy kör alatt két győzelmet és két vereséget tudtak felmutatni, ezzel kerülve lépéshátrányba az osztrákokkal szemben. Két rutingyőzelem (a kazahok ellen idegenben és a belgák ellen otthon) után jött a még megengedhető vereség Németországban, de az azeri betlire még Guus Hiddink szövetségi kapitány sem számított.

A pénteki játéknapon pedig még nagyobb előnyre tehet szert Ausztria, nem kell mást tenniük, mint hazai pályán felülmúlni a belgákat, márpedig ha idegenben tudtak lőni négy gólt, otthon miért ne menne.

Szombaton a németek fogadják a csoportutolsó ( eddig pont nélkül álló) Kazahsztánt. Rossz hír a hazai drukkereknek, hogy a Leverkusen kapusa, René Adler megsérült, így biztosan kihagyja a mérkőzést, de vélhetően nélküle is begyűjti Joachim Löw legénysége a három pontot.
EB-slejtező A-csoport
Európa-bajnoki selejtezők:

Március 25. 20:30

Ausztria-Belgium

Március 26. 20:00

Németország-Kazahsztán