Serie A

Totti duplája csak egy pontot ért a Fiorentina ellen

Hiába szerzett két gólt a remek formába lendülő Francesco Totti az AS Roma színeiben, a Fiorentina otthon tartotta az egyik pontot.

Totti öröme - Fotó: AFP

A Fiorentina az AS Romát fogadta az olasz bajnokság 30. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén, ahol a hazaiak az Európa Liga-indulásért, a vendégek pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőért küzdöttek. A 22. percben szereztek vezetést a firenzeiek, amikor Mutu lépett ki középen, majd 9 méterről a hálóba lőtt (1-0). Négy percre rá jött a válasz a másik oldalon, Riise lépett be a 16-oson belülre Comotto szorításában, aki a játékvezető szerint lerántotta őt. A büntetőt Totti értékesítette magabiztosan (1-1). A 35. percben aztán ismét vezetést szerzett a hazai csapat, Sanata szögletét Mutu csúsztatta meg, Gamberini pedig közelről a hálóba lőtt. Szünetben 2-1-es Fiorentina vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A fordulás után alig telt el 10 perc, amikor ismét egyenlítettek a vendégek, méghozzá Totti révén. A fővárosi kapitány Riise bal oldali beadása után maradt üresen, és 10 méterről a kapuba lőtt. Az olasz válogatottól visszavonuló sztár megszerezhette volna harmadik gólját is, ám lövése nem sokkal kapu fölé szállt. A 69. percben Vargas 22 méteres lövése méterekre kipattant Doniról, de nem érkezett hazai játékos. A továbbiakban a csapatok küzdöttek még egy darabig, de úgy tűnt, a találkozó vége felé mind a ketten kiegyeztek az egy-egy ponttal.

30. Forduló

Fiorentina–Roma 2–2 (2-1)

Gólszerző:: Mutu (22.), Gamberini (35.), ill. Totti (27. – 11-esből, 53.)