Premier League

Idegenben győzött a Liverpool

A Vörösök a Sunderland otthonában tudtak nyerni 2-0-ea Dirk Kuyt vitatható büntetőjével és Luis Suárez gyönyörű góljával a Premier League 30. fordulójában.

Kuyt belőtte a büntetőt - Fotó: AFP
A sötét mezben szereplő Liverpool kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést, az 5. percben a mezőny talán legalacsonyabb tagja, Dirk Kuyt fejelhetett volna gólt, de a holland válogatott nem találta el Mignolet kapuját.

Az 25. percre már kétszer kellett kényszerű cserét végrehajtani a Sunderland csapatánál. Először Sulley Muntari kért cserét sérülés miatt, helyette Lee Cattermole lépett pályára, majd Kieran Richardson nem tudta folytatni, az ő helyére Steed Malbranque állt be.

A sérülésektől függetlenül az első fél órában leszámítva Kuyt helyzetét, végig a hazaiak támadtak, a döntetlen a Mersey-partiak számára volt hízelgő eredmény.

Aztán a 33. percben a játékvezető büntetőt ítélt a Liverpoolnak, Mensah szabálytalankodott Raul Meirelessel szemben (a dolog szépséghibája az volt, hogy a szabálytalanság még a tizenhatoson kívül történt), Kuyt pedig a kapu jobb oldalába helyezte a játékszert a másik oldalra vetődő Mignolet mellett (0-1).


A vezetés fellendítette a vendégek játékát, a 41. percben Meireles kiugratásából Luis Suárez indult meg és lőtt kapura, Mignolet hatalmasat védett, de a kipattanót Andy Caroll fejelte vissza, de nem találta el a kaput.

Fordulás után Meireles szabadrúgása és Caroll lövése borzolta a Sunderland-drukkerek idegeit, de a liverpooliak nem találták el a kaput.

A hazaiak közül Asamoah Gyan és Ahmed Elmohamady volt aktív a második félidőben, mindkét játékos életerős lövéssel tesztelte Pepe Reinát, de kapuba találni egyik játékosnak sem sikerült.

A 77. percben kétgólosra növelte előnyét a Liverpool. Kuyt passzából Suárez futott az alapvonallal párhuzamosan, de a csatár visszagurítás helyett a lövést választotta, ez pedig meglepte a hazai kapust (0-2).



John Mensah a 82. percben utolsó emberként szabálytalankodott, ezért a játékvezető kiállította, a szabadrúgás után Suárez lőtt kapu mellé, majd az uruguayi támadó megsérült. Helyére Joe Cole állt be a lefújás előtt, de érdemlegeset már nem sikerült alkotnia a lefújás előtt, győzött a Liverpool.

Premier League, 30. forduló:

Sunderland-Liverpool 0-2 (0-1)

gólszerzők: Kuyt (34.), Suárez (77.)
kiállítva: Mensah (82. - Sunderland)