Vélemény

Hangulatos jégkorong este Káposztásmegyeren

  • Vásárhelyi Tamás
megosztom

Bár szakmailag talán nem volt kiemelkedő színvonalú a Vasas-Dunaújváros jégkorong bajnoki elődöntő, hangulatát tekintve mindenképpen nagyszerű élményt jelentett.

Bevallom, régen voltam hazai környezetben jégkorong bajnoki mérkőzésen, de a vasárnap esti Vasas-Dunaújváros bajnoki elődöntő kifejezetten pozitív élményekkel gazdagított. Kezdve a kifejezetten szurkolóbarát belépőtől (950 Ft), a (korsó) sör árán (280 Ft) keresztül egészen a káposztásmegyeri csarnok színvonaláig. Igaz, hogy a közelmúltban volt szerencsém az Egyesült Államokban NHL-es meccsen személyesen is jelen lenni, most azonban elismerem, itthon jobban éreztem magam. És nem csak azért, mert a mi fiainkat láttam a jégen, hanem azért is, mert sokkal jobb hangulatú meccset láttam.

Oké, persze, ez most már a rájátszás, ahol élet-halál csata zajlik, de akkor is. Bár a Vasas szurkolói (egyelőre még) a jégkorong csarnokban nem túl hangosak, a Dunaújvárosból érkező 4-500 szurkoló remek atmoszférát varázsolt a csarnokba. Csapatuk is kitűnően játszott (főleg az első két harmadban), így persze volt is miért ünnepelniük, de ami számomra emellett is szimpatikus volt, hogy végig a játékkal, csapatukkal foglalkoztak, igazi hokiszurkolóként buzdították kedvenceiket. A publikum jóvoltából már-már a 2009-es svájci világbajnokságon érezte magát az ember, ahol a magyar szurkolók a világ csodálatát is kivívták lelkesedésükkel és odaadásukkal. A most kiharcolt 3-2-es sikerrel a vendégek jutottak tovább, és bár a döntőben a dunaújvárosi csapatnak kevés esélyt adnak a Sapa Fehérvár AV19-cel szemben, abban mégis biztosak lehetünk, hogy szurkolásban ismét bizonyítják majd a felek, hogy a jégkorongbarátok méltóak a sportág szellemiségéhez.

Nálam ezúttal a jégkorongot körülvevő közeg is jelesre vizsgázott, hiszen a családok, kisgyerekek és hokimezben közlekedő fanatikusok között az egykori hoki legenda, Ancsin János vagy például a bárki által megközelíthető (jelenleg sérüléssel bajlódó) egykori NHL-es játékos, Marko Kiprusoff is békésen megfért. Azt nem ígérem, hogy a jövőben a Vasas minden hazai bajnoki meccsén ott leszek, de azt nyugodtan javasolhatom bárkinek, hogy sport- és jégkorong szerető szurkolóként érdemes kilátogatni a Káposztásmegyeri csarnokba, ahol színvonalas létesítményben, magyar viszonyok közepette jónak és megfelelőnek mondható körülmények között lehet meccset nézni.

Egyébként az áprilisi hazai rendezésű divízió-I-es világbajnokság előtt a magyar válogatott két felkészülési meccset is játszik majd ebben a csarnokban, és bár a vb-re már zsebemben a bérlet, mégis könnyen lehet, hogy mindkét edzőmeccsen is ott leszek. Abban pedig csak bízhatok, hogy a most remek hangulatot biztosító dunaújvárosi szurkolók a Papp László Arénában is ott lesznek majd, és hasonlóan kulturáltan és lelkesen szurkolnak a magyar válogatott ismételt feljutásáért.

megosztom