Kézilabda

A spanyol Itxako ellen játszik a Győr

  • VNA

Veresége ellenére is csoportelsőként jutott be a Bajnokok Ligája sorozat elődöntőjébe a Győr, amelynek a spanyol Itxako Navarra lesz az ellenfele a fináléba kerülésért.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában ezen a hétvégén véget értek a középdöntő csoportok küzdelmei. A Győri Audi ETO KC ugyan hazai pályán hatgólos vereséget szenvedett a norvég Larviktól, de így is csoportelsőként jutott tovább a legjobb négy közé. A másik ágon a Buducsnoszt Podgorica vasárnap este 4500 néző előtt (a találkozót a magyar Oláh-Bonifert játékvezetői páros vezette) hazai pályán 15–13-as félidőt követően 30–22-re legyőzte a spanyol Itxako Navarrát. A két csapat így egyaránt négy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportot, de a montenegrói együttes az egymás elleni eredményeket tekintve megelőzte aktuális ellenfelét (az Itxako otthon öt góllal, 31-26-ra verte meg a podgoricaiakat), így a csoport első helyén jutott tovább.

Ezzel az eredménnyel az is eldőlt, hogy a Győri Audi ETO KC az elődöntőben a spanyol Itxakóval játszik, míg a 2002 után ismét BL-elődöntőbe jutó Buducsnoszt a norvég Larvikkal mérkőzik meg, a párharcokat a magyar és a montenegrói együttes kezdi idegenben.