La Liga

Városi rangadó Madridban, tovább nőhet a Barca előnye

A Real Madrid az Atlético ellen lép pályára a Vicente Calderónban a hétvégén, a Barcelona a Getafét fogadja, de a Valencia-Sevilla találkozó is pikánsnak ígérkezik.

Ronaldo cselei - Fotó: AFP

Hétvégén városi rangadót rendeznek Madridban, méghozzá a Vicente Calderón stadionban, ahova a Real érkezik vendégként. Az Atlético Madrid jelenleg a hetedik helyen áll, így ha jövőre is pályára akar lépni a nemzetközi porondon, akkor mindenképpen utol kell érnie az előtte három ponttal álló Athletic Bilbaót. A kisebbik madridi csapat ugyan rapszodikusan szerepel, de ha az elől játszó három klasszis (Agüero, Forlán, Reyes) kimagaslóan teljesít, akkor bárkit képes lehet megverni, különösen hazai pályán.
Szombat

Mallorca-Zaragoza 18.00
Barcelona-Getafe 20.00 (TV:Sport 2)
Atletico Madrid-Real Madrid 22.00 (TV:Sport 2)

Vasárnap


Deportivo La Coruna-Levante 17.00 Hércules-Osasuna 17.00
Malaga-Espanyol 17.00
Racing Santander-Real Sociedad 17.00
Sporting Gijón-Almeria 17.00
Athletic Bilbao-Villarreal 19.00 (TV:Sport 1)
Valencia-Sevilla 21.00 (TV:Sport 1)
Hiszek abban, hogy győzni tudunk a madridi rangadókon. A csapat mentálisan felkészült, mióta én vagyok a csapat edzője, egyre jobb teljesítményt nyújtunk a derbiken. Agresszív játékot várok, többet szeretnénk támadni, mint a riválisunk. Xabi Alonsóra, Özilre és Cristiano Ronaldóra különösen oda kell figyelnünk, de volt időnk felkészülni a találkozóra” - mondta a vendégek részéről Quique Flores szakvezető.

Jose Mourinho Cristiano Ronaldo miatt aggódott a találkozót megelőzően.

„Cristianónak jobb lenne, ha vasárnap rendeznék a derbit, ő nem edzett sokat, és 70 percet játszott így a Lyon ellen. Ezt követően megy a portugál válogatott edzőtáborába, ahol majd az orvosok döntenek arról, hogy maradhat, vagy visszatér Madridba. Az Atlético egy mérkőzést játszik hetente, egész végig erre a csatára tudott készülni, ami előnyt jelenthet számukra. A lehető legjobb csapatunkkal fogunk kiállni” - jelentette ki a Real Madrid portugál trénere.

A Real Madrid jelenleg öt ponttal áll a Barcelona mögött, de ez a különbség könnyen nőhet a hétvégén, a listavezető ugyanis épp a madridi rangadó előtt játszik a Getafe ellen hazai pályán. Ennek a találkozónak a kimenetelére nem nehéz tippelni, óriási meglepetés lenne, ha a vendégek egy pontot is szereznének a Nou Campban. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Zaragoza Mallorcába látogat, ám Pintér Ádámra nem valószínű, hogy főszerep várna, hiszen edzője legutóbb még a keretbe sem nevezte a magyar középpályást. Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna is idegenben lép pályára, a Hércules otthonában ugyanakkor jó esély van a három pont megszerzésére, és a magyar válogatott futballista pályára lépésére is. A forduló záró mérkőzése is komoly izgalmakat tartogathat, hiszen a harmadik helyen álló Valencia a nyolcadik Sevillát fogadja. A vendégeknek - akárcsak az Atléticónak - a hatodik pozíció megszerzése lehet a cél, ehhez pedig idegenbeli bravúrokra is szükségük lesz.