Síugrás

Magyar bronzérmek a veterán világbajnokságon

  • VNA
megosztom

Két bronzéremmel érkezett haza a harrachovi veterán síugró világbajnokságról a magyar csapat.

A veterán síugrók szövetsége (IMC) március közepén a csehországi Harrachovban rendezte meg a 30 év feletti sportolóknak kiírt világbajnokságot. Hazánkat a kőszegi sportklub síugró szakosztályának négy versenyzője képviselte, Molnár László irányításával Karádi Zsolt, Kelemen Tamás és Tuczai Péter indult neki a megmérettetésnek. A rendezőket az időjárás ezúttal a kegyeibe fogadta, igazi téli körülmények várták a sportolókat. Magyar részről Molnár László kezdte meg a szereplést a K-70 méteres sáncon, ahol az edzésen mutatottak alapján jó eredményre lehetett számítani tőle.

Tuczia Péter a veterán világbajnokság dobogóján

Sajnos az edzéshez képest az időjárási körülmények megváltoztak, a hátszéllel pedig meleg levegő érkezett a sánchoz. Ez pedig az a fajta körülmény, amit a síugrók nem igazán szeretnek. Ennek ellenére Molnár László a győztes Pasi Huttunen, valamint az erős finn és orosz versenyzők mögött az előkelő nyolcadik helyen végzett. Érdekesség, hogy a 45-49 éves korosztály versenyén elindult a legendás finn síugró, Matti Nykaenen is, aki huszonnégy ugró közül az ötödik lett, megelőzve azt a brit James Lambertet, aki a közelmúltban az oslói világbajnokságban északi összetettben indult. Egy nappal később aztán Nykaenen a K40-es sáncon már nem talált legyőzőre, ott már ő lett a világbajnok.

Az időjárás tovább romlott a csütörtöki versenynapra, amikoris vizes pálya fogadta versenyzőinket. Ennek ellenére a kőszegi versenyzők két dobogós hellyel zárták a napot a K-40-es sáncon. Tuczai Péter a 35-39 évesek 19 fős mezőnyében, Molnár László pedig a 40-44 évesek közt szerezte meg a harmadik helyét. A 30-34 éves korosztályban Kelemen Tamás a nyolcadik helyen, a 40-44 évesek között Kárádi Zsolt a hetedik helyen végzett a veterán világbajnokságon.

Molnár László a veterán világbajnokság dobogóján

megosztom